Novi model Ferarija, 488 GTO (Video)

Novi model Ferarija, 488 GTO (Video)

VIDEO:

 

Nakon brojnih najava, ekstremnija verzija modela Ferrari 488 GTB, Ferrari 488 GTO, preciznije, njegova prva fotografija, konačno je procurila u javnost, a zvanična premijera biće održana u martu na Sajmu automobila u Ženevi.

S obzirom na sve dosad poznate činjenice jasno je kako će Ferrari ovim modelom na tržištu napasti Lamborghini Huracan Performante i Porsche 911 GT2 RS.

Naime, njegov V8 benzinski agregat sa turbo punjačem, zapremine 3,9 litara biće naštimovan tako da proizvodi više od 700 konjskih snaga, a najveći obrtni moment biće povećan sa 760 na više od 800 Nm.

Ovaj model će istovremeno biti i lakši od standardnog za 50 kilograma, te će imati 1.370 kilograma. Zahvaljujući manjoj masi i agregatu sa ovakvim podešavanjima, performanse će sigurno biti bolje.

Od 0 do 100 km/h ubrzavaće za manje od 2,8 sekundi, odnosno za 0,2 sekunde brže od modela 488 GTB, dok će najveća brzina biti povećana sa 325 na maksimalnih 335 km/h.

U Marinelu tvrde da su se maksimalno fokusirali na veći užitak u vožnji, a da su gole brojke ostavili u drugom planu. Sila prijanjanja (Downforce) će navodno biti povećana za više od 20 procenata.

Pogon ostaje na zadnjim točkovima, a snaga će se njima prenositi putem sedmostepenog automatskog mjenjača sa dvostrukim kvačilom.

Iako to nije naglašeno, gotovo je sigurno da će Ferrari 488 GTO napasti rekord na stazi Nirburgring.


Izvor: vrele gume