Novi vlasnici Pavlović banke

Novi vlasnici Pavlović banke

Proces promjene vlasničke strukture u Pavlović International banci je završen i „Pavgord“ i „Galens“ su i zvanično najveći akcionari, te predstoji imenovanje novih članova Nadzornog odbora.

„Pavgord" i „Galens" su kupili Pavlović banku, a promjena vlasničke strukture provedena je na berzi.

„Pavgord" posjeduje 29,4 odsto akcija sa pravom glasa, a „Galens" 9,8 odsto.Zajedno su ove dvije firme postale najveći akcionari i Pavlović banka više nije u većinskom vlasništvu njenih osnivača Slobodana i Miroslave Pavlović.

Nakon promjene vlasništva, slijede promjene i u Nadzornom odboru i već je razriješen v.d. član NO Dejan Fundruk, a za 16. avgust sazvana je Skupština akcionara banke kada su na dnevnom redu i druga razrješenja.

Tada bi na prijedlog „Pavgorda" i „Galensa" trebalo da budu razriješeni predsjednik i članovi NO banke Predrag Perković, Vanja Ćosović, Dragan Riđošić i Marina Milojković.

„Pavgord" i "Galens" su predložili da se u NO imenuju Nebojša Petrić, Nedeljko Pavlović, Predrag Dragičević, Rodoljub Golubović i Nenad Zlatanović.

Petrić se vodi kao vlasnik i direktor firme "Promist" iz Novog Sada, a mediji su za ovu firmu navodili da je suvlasnik firme "Galens".

Pavlović je direktor "Srbinjeputeva" koji su u vlasništvu Gordana Pavlovića, vlasnika "Pavgorda".

Golubović je generalni direktor "Galens Investa", jedne od firmi iz grupacije "Galens".

Pavlovići su predložili ponovno imenovanje Ćosovićeve.

Nakon dokapitalizacije kapital Pavlović banke iznosi 23,8 miliona KM.


Izvor: capital.ba