Novinarka Zorica Kusmuk dobila prijetnje od zaposlenika Gradske uprave Bijeljina, zbog ove objave (Foto)


Novinarka Zorica Kusmuk dobila prijetnje od zaposlenika Gradske uprave Bijeljina, zbog ove objave (Foto)

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zaprimilo je prijavu da su novinarki Zorici Kusmuk prekjuče upućene prijetnje zbog objavljivanja teksta u vezi zloupotrebe vozila Civilne zaštite opštine Bijeljina, gdje radi lice koje je uputilo prijetnje.

,,Prijava je zaprimljena i policiji su data uputstva za dalje postupanje, o detaljima se ne mogu izjašnjavati u ovom trenutku”, saopštio je bijeljinskim medijima dežurni tužilac odgovarajući na pitanje da li je zaposlenik Civilne zaštite koji je uputio prijetnje saslušan ovim povodom.

Portal zoricakusmuk.info prekjuče je objavio da je gradonačelnik Ljubiša Petrović pismenim odobrenjem dao vozilo Civilne zaštite opštine Bijeljina zaposleniku da ga koristi u privatne svrhe što je ovaj zloupotrijebio koristeći ga za provod lične prirode, odlazak u bijeljinske klubove uz upaljena rotaciona svjetla.

Zorica Kusmuk potvrdila je da je prijavila prijetnje u PS1, a potom dala izjavu inspektoru u PS2 PU Bijeljina.

Izvor: zoricakusmuk.info/ozna.info

(FOTO) EKSKLUZIVNO objavljujemo sliku za šta se koriste službena vozila Gradske uprave Bijeljina

GOLA ŽENA U GEPEKU SLUŽBENIH KOLA Skandal trese Republiku Srpsku: ŠOK PREPISKA prijatelja gradonačelnika Bijeljine

Veliki skandal ovih dana potresa Bijeljinu, nakon što je u javnost isplivala prepiska Spasoja Živanovića iz Crnjelova, bliskog prijatelja gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, sa nepoznatom osobom.

Osim toga, činjenica da je Spasoje blizak prijatelj gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji ga je i zaposlio, dovela je u pitanje transparentnost i integritet zapošljavanja u javnom sektoru i sa pravom izaziva sumnje u politički nepotizam i korupciju.

Ovakvo ponašanje ozbiljno narušava poverenje građana u efikasnost civilne zaštite i uopšteno vladavinu prava, lokalnih vlasti. Iz Gradske uprave se za sada nisu oglašavali o ovom skandalu, ali jasno je da nadležne institucije treba da istraže slučaj i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurali odgovornost i integritet u javnom sektoru.

Foto naslovna: bijeljinalive.com
Izvor: ozna.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter