O još jednoj smrti nakon hapšenja u policijskim prostorijama, MUP Srpske odgovara -Pitajte Tužilaštvo-!


O još jednoj smrti nakon hapšenja u policijskim prostorijama, MUP Srpske odgovara -Pitajte Tužilaštvo-!

U banjalučkoj Policijskoj upravi odbijaju da komentarišu smrt Dragana Miletića koji je preminuo u srijedu ujutru na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Miletić je na UKC RS proveo osamnaest dana a u bolnicu je primljen 2. aprila. Miletić je na UKC RS dovezen iz policijske stanice Centar Banjaluka. On je priveden od strane policijskih službenika banjalučke policije nakon što je u jednom ugostiteljskom objektu nožem napao više lica.

Miletić je u bolnicu dovezen sa teškom povredama a vrijeme u bolnici proveo je na respiratoru. Iz UKC RS u srijedu su odgovorili da je Miletić preminuo i pored velikog angažovanja doktora da njegov život bude spasen.

“Obavještavamo Vas da je PU Banjaluka od strane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske obaviještena o smrti lica D.M. O događaju je obaviješten postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te je za više informacija potrebno da se obratite navedenima“, odgovor je banjalučke Policijske uprave.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i banjalučka policija do sada se nisu oglašavali nakon što su se u javnosti pojavile informacije da je privedeno lice nakon prebijanja u stanici policije prebačeno na UKC RS a da je zatim i preminulo.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva su za Gerila info potvrdili da je zatražena obdukcija nakon smrti pacijenta a da će više detalja biti poznato nakon rezultata obdukcije. Obdukciju je tražio dežurni tužilac. Postupajući, koji je, tvrde iz Tužilaštva, još ranije od UKC tražio medicinsku dokumentaciju u vezi sa pomenutim pacijentom, je na godišnjem odmoru.

Smrt Dragana Miletića uznemirila je javnost u Banjaluci a čitav slučaj ne ide u prilog banjalučkoj policiji u koju je, u najvećem gradu Republike Srpske, povjerenje u dobroj mjeri izgubljeno naročito nakon ubistva Davida Dragičevića 2018. godine i dešavanja na kraju te godine.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter