Komšije sve znaju! Ovo je tajna 1250 ovaca koje je pominjao Nedeljko Elek u duelu sa Vukanom (Foto)


Komšije sve znaju! Ovo je tajna 1250 ovaca koje je pominjao Nedeljko Elek u duelu sa Vukanom (Foto)

Pisma čitalaca o tajnama predratne aristokratije - Iako u komunizmu do 1990. nije bilo buržoazije i velikih bogataša kao danas, osim nešto gastarbajtera i partijske vrhuške, naši tajkuni, koji su uglavnom bogatstvo stekli muljanjem sa one strane zakona, švercom, namještenim tenderima, privatizacijom i sumnjivim poslovima sa vlastima, vole da se hvale i ističu svoje neko kvazi-aristokratsko porijeklo. Prenosim u cjelosti komentar sa sajta BN televizije, od čitaoca koji kaže da je bio komšija porodice Elek prije rata, a koji otkriva tajnu 1250 ovaca i demantuje navode Nedeljka Eleka o navodnom predratnom bogatstvu njegove porodice.

Živio u Nahorevskoj 119a kaže, gledao sam a živio sam na br.119! Tata mu je imao staru Ladu 1600 reg SA 217-862 kupljenu od Dragana komšije, hodao ulicom kao alkoholičar, radio u Neoplanti koja je bila u sklopu mjesne zajednice Pionirska dolina, stan na Bežaniji koji on tvrdi da je kupljen prije rata je laž, jer je to bila nemoguća misija! Pitanje je da li su ikad prije rata otišli van opštine, odgovorno tvrdim, a ovce koje je kao donirao VRS su bile prvo namjenjene za prodaju preko linije odbrane i u tome ih je omeo komandir čete ili bataljona ( Blaško), bio je to mnogo, mnogo manji broj nego sto on navodi!

Stric Milenko Elek je vozio crveni Zaporozac (mnogi i ne znaju kako to vozilo izgleda), ali je 1988-89 na sklanjanju mesnih preradjevina i poskupljenju i prikazivanju isteka roka uspio debelo naplatiti i kupuje tad bijeli MB124, a tata Joco biva izvaran ne dobivši ni marku! Tu je nastala svadja ali je ubrzo krenuo rat i nastavili su zajedno pljačku. Niti 1 marka nije data za vojsku, a stare ovce ukradene u muslimanskim selima završavaju u kuhinji VRS i to je sva donacija da se prikrije kriminal i lopovija!

Jedini pošten i častan koji je bio u tom krugu oko Neoplante je Andrija, ne znam prezime, zaboravio! Nikad se niko od njih se nije pojavio na tom lokalitetu, nego su se prebacili na Pale i nastavili uobičajeno! Kad bi se gledalo po zaslugama svaka žena sa regije bi trebala imati svoju ulicu.

Piše: Čitalac rtvbn.com Soko/Nebojša Vukanović
Izvor: rtvbn.com/nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter