Od Kornelija Bate Kovača muzičke legende opraštaju se mnogi pjevači: Čola, Brena, Vesna... (Foto)


Od Kornelija Bate Kovača muzičke legende opraštaju se mnogi pjevači: Čola, Brena, Vesna... (Foto)

Čuveni kompozitor Kornelije Kovač preminuo je juče u 81. godini, od posledica koronavirusa. Mnoge poznate ličnosti opraštaju se od čuvenog umetnika među njima i Zdravko Čolić, Lepa Brena i Vesna Zmijanac.

Vesna Zmijanac je pored njenih kolega teško primila vest da je Kornelije Kovač preminuo. Pevačica je sa kompozitorom imala uspešnu saradnju i kako kaže pamtiće ga po dobrom.

- Jako mi je žao zbog smrti Kornelija Kovača. Bio je divan čovek i veliki umetnik. Sarađivali smo u lepoj atmosferi. Producirao je "Kraljicu tuge", "Jorgovane". Neka mu je večna slava. Porodici iskreno saučešće - rekla je pevačica za Kurir.

Povodom smrti svog saradnika Kornelija Bate Kovača, oglasila se i Lepa Brena.

Bata je Breni svojevremeno napisao neke od najvećih hitova, kao što su pesme "Janoš", "Sanjam", "Sitnije Cile, sitnije" s kojom je hteo i da je pošalje na Evroviziju.

Pevačica je istakla da će Bata ostati upamćen po evergrin delima naše pop muzike.

- Preminuo je čovek koji je imao poseban senzibilitet za muziku, originalnost pretočena u njegova dela. Previše je bio kulturan i senzibilan za naše vreme. Saradnja sa njim je bila posebno zadovoljstvo. Napisao je toliko divnih pesama i kompozicija, muziku za razne pozorišne predstave. Ono što je pisao za mene je bilo drugačije i originalno i za mene veoma suptilno i blisko. Ostaće upamćen po evergrin delima naše pop muzike. Neka mu je večna slava! Mir i spokoj njegovoj duši! - istakla je Brena.

Foto: Nemanja Nikolić/Lepa Brena 

Čuveni kompozitor umnogome je bio zaslužan za početak i razvoj karijere Zdravka Čolića koji se od Bate oprostio dirljivom objavom na istagramu.

- Izgledalo je kao da ćeš zauvek biti tu. Hvala ti za muziku… Za dela koja si stvarao… Za reči pažnje i ljubavi koje si imao za sve nas. Obeležio si naše živote. Hvala ti Bato za sve - napisao je utučeni Čolić na Instagramu, uz njihovu zajedničku crno-belu fotografiju iz davnih dana.

Izvor: kurir.rs/24sedam.rs/rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter