Šok: Otkriveno zašto Nikola Jokić neće nastupati za reprezentaciju Srbije


Šok: Otkriveno zašto Nikola Jokić neće nastupati za reprezentaciju Srbije

Javnost u Srbiji ostala je u šoku, nakon što je Nikola Jokić odlučio da ovog ljeta ne igra za reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao ni na samom turniru.

MVP regularnog dijela sezone NBA lige odlučio je da odbije poziv selekora Kokoškova zbog "umora" kojeg osjeća uslijed naporne sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Ta njegova odluka naišla je na salvu nezadovoljstva kod naših istočnih komšija. 

Njegov otac Branislav, pokušao je da pojasni odluku svog sina u izjavi za K1 televiziju.

"Imam stav da mi kao porodica ne pričamo, a vi ste prvi kojima pričam više. Klub mu ne može zabraniti da igra za reprezentaciju, ali mu isto kaže da bi bilo dobro da mjesec ne uzima loptu u ruke, da ne ide u salu i da se u mjesec dana fizički i mentalno oporavi. Nikola bi već sad morao biti na pripremama i ne bi ispoštovao nijedan dio".

Nakon toga je otkrio da su mentalno stanje i porodične obaveze također razlozi Nikoline odluke.

"Nikola mi je rekao da ga sve živo boli, da jednostavno ne može. Kada u glavi nisi spreman, teško možeš nešto na terenu. A imamo tu i najljepšu stvar, on treba postati otac. Poslije toga se treba vratiti u SAD gdje će mu žena roditi. Ona ne smije letjeti avionom kasnije, moraju krenuti ranije. To su sve te stvari. Njegova je odluka takva i mi ga podržavamo. Uvijek ima normalnih ljudi i onih kojima smeta sve u državi", dodao je Jokić stariji.

Nikola Jokić je u minuloj sezoni u prosjeku postizao 26,5 poena po meču, te bilježio 10,8 skokova i 8,3 asistencije zbog čega je i više nego zasluženo ponio epitet najboljeg igrača u regularnom toku sezone.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter