Šokantno priznanje Zotova – Vlada Srpske sa Ambasadom SAD tajno dogovorila prodaju Rudnika Ljubija (Video)


Šokantno priznanje Zotova – Vlada Srpske sa Ambasadom SAD tajno dogovorila prodaju Rudnika Ljubija (Video)

Kontraverzni jevrejski biznismeni Evgenij Zotov i njegov partner Siegal dali su veliki intervju za sajt Kapital.ba u kome su iznijeli niz zanimljivih detalja i činjenica o načinu i pozadini Odluke Vlade Republike Srpske da njihovoj tašna-mašna kompanije, bez adrese i sjedišta, proda Rudnik željezne rude Ljubija. Najvažniji i najzanimljiviji dio intervjua je priznanje da je posao dogovoren u Sarajevu, u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH, te koja je dala zeleno svjetlo za operaciju, te resornim ministrom Petrom Đokićem.  Službenik ambasade Alison Stepinac sve je koordinirao, naložio Zotovu i Siegalu, te tzv „premijeru“ Radovanu Nejakom Viškoviću, na koji način će predati američkim Jevrejima rudno bogatstvo, koje se procjenjuje na nekoliko milijarde dolara.

Kakva smo to mi kolonija i banana država ako Amerikanci i strane ambasade donose ključne odluke i daju saglasnost kako će se prodavati prirodni resursi Srpske i BiH, i kako to iza kulisa teče dobra saradnja Amerikanaca sa Vladom Republike Srpske, predsjednicom Željkom Cvijanović i SNSD-om, a Milorad Dodik je tobože na crnoj listi i pod sankcijama SAD-a? Zbog ovog skandala i priznanja Vlada i premijer bi odmah trebali podnijeti ostavku, zbog akta veleizdaje i skandala, te poništiti odluke o prodaji rudnika kontraverznim biznismenima.

Zotov i Siegal su priznali da njihova kompanija nema sjedište i kancelariju već je ona virtuelna na Petoj aveniji u Njujorku, kao što sam i objavio, da nemaju nikakav plan rada, a tobože ulažu 50 miliona maraka, da su tačne sve informacije koje sam izneo u tekstu, te da se ne plaše istrage zbog Krivične prijave koju sam podnio. Pitanje je zašto Amerikanci i njihova ambassda učestvuju u korupcionaškim poslovima, i da li je to podrška demokratizaciji, stvaranju pravne države i vladavine prava?

Ovaj intervju potvrdio je saznanja koja sam izbio u javnost da je Željka Cvijanović nedavno u Americi nudila na prodaju Elektroprivredu Republike Srpske u zamjenu za podršku njihovog lobija za izbore, kao što je Dodik sa Libermanom dogovorio prodaju Jevrejima Rudnik željezne rude Ljubija, kao miraz za podršku na izborima, i da je u toku rasprodaja Srpske kako bi režim opstao na vlasti.

Detaljniji osvrt na nevjerovatan intervju Zotova i Siegal pogledajte u video prilogu…


 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter