Đoković: Nisam robot


Đoković: Nisam robot

Prvi teniser svijeta Novak Đoković kratko je prokomentarisao izlive emocija koji ga prate tokom cijele karijere. Srpski teniser poznat je po tome da nekada tokom mečeva ima potrebu da svoje frustracije izbaci iz sebe, najčešće putem glasnih urlika. To mu je tokom karijere nerijetko pomagalo da zaigra bolje, da se smiri i fokusira.

Novak objašnjava da ne može da planira kada će se pomenute situacije desiti i da one nisu nužno uvijek bile dobre po njega. "Nisam robot, imam osećanja i prolazim kroz 'tornado' tih emocija na terenu i ponekad mi je potrebno da budem usresređen na sebe i zatvoren, ponekad mi je potrebno da se oslobodim svega toga i pokrenem sebe na taj način", rekao je Đoković i dodao:

"Dešavalo se da se preokrenu stvari u moju korist kada sam potpuno smiren, dešavalo se kada imam takve neke ispade i urlike da se preokrene meč kontra i da izgubim neke velike mečeve zbog toga. Nije baš to 'zlatno pravilo', da kada se to desi da bude dobro po mene, ali razumem... Došli su urlik i krik u pravo vreme."

Đoković je tokom većine meča sa Pablom Karenjom Bustom na Rolan Garosu bio "nijem", ali je tokom trećeg i prije svega tokom četvrtog seta bio mnogo vokalniji. "Ceo meč nije pogodio dva prva servisa zaredom. Ceo je**ni meč", rekao je Đoković nakon što je Busta servisima spasio dvije brejk lopte servisima u jednom trenutku.

Tada, na primjer, nije napravio brejk već je propustio još dvije brejk šanse, ali je oduzimanje servisa protivniku došlo dva ritern gema kasnije.

Izvor: b92.net/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks