Otkriven zlostavljač: Danijelu je silovao stariji poznati glumac? (Foto)


Otkriven zlostavljač: Danijelu je silovao stariji poznati glumac? (Foto)

Otkad je glumica Danijela Štajnfeld otkrila da je bila žrtva silovanja od strane "autoriteta iz sveta filma", javnost je neprestano pokušavala da otkrije identitet počinioca. Ono što su mediji uspeli da saznaju jeste da je u pitanju stariji i poznati glumac.

- Radi se o poznatom glumcu koji iza sebe ima bogatu karijeru, a i danas je veoma aktivan i cenjen. Pored glume, ostvario se u drugim poslovima i poseduje jake veze u svim sferama javnog života. Otac je odrasle dece, razveden je i važi za velikog šarmera, tako da bi retko ko mogao da posumnja da je on silovatelj. On je čak poslednjih meseci, kada se pisalo o slučajevima silovanja u javnom životu, bio među brojnim javnim ličnostima koje su tu pojavu osudile - opisao je izvor koji je insistirao na anonimnosti čoveka koji je navodno silovao Danijelu Štajnfeld.

Treba napomenuti da je Đorđe David prokomentarisao da u slučaju javne osude za silovanje Milene Radulović ima i onih koji su i sami silovatelji. David nije želeo da kaže na koga je mislio, a sama Danijela ovako je opisala napasnika:

- Osoba koja je mene silovala je autoritet meni, i u profesiji. Ja ga lično ne bih nazvala moćnikom, ali po difoltu što je neko muškarac, stariji, što ima veću poziciju od mene u našoj profesiji, daje mu navodno pravo da nada mnom i nad mojim telom, rečju, poverenjem, izborom, to uzme i zlostavi. Ta pozicija moći je jako česta u slučaju silovanja, ali nije to pravilo - istakla je Danijela prošle godine.

- Povezao me je kolima i silovao me je u autu. Nisam mislila da nikad to može da se desi meni, posebno ne od strane čoveka kojem sam verovala. On je za mene bio autoritet u poslu kojim sam se bavila. Zato što je stariji od mene i na višoj poziciji, ponašao se kao da ima pravo nad mojim telom - rekla je glumica svojevremeno, a svoju traumu obradila je u dokumentarnom filmu "Zaceli me", u kome silovatelj, koga je ona tajno snimila, ovako odgovara na njeno pitanje da li se seća da je plakala, da nije htela nasamo da bude s njim i da mu je izričito rekla "ne":

- Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio polni organ u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja?! - izjavila je glumica.

Danijela se pre tri meseca javnosti obratila na Tviteru, gde je napisala da je Tužilaštvu dostavila snimak u kom počinilac eksplicitno priznaje svoju krivicu. Međutim, iz Tužilaštva, ali i iz MUP, rekli su da glumica nije dostavila nikakav materijal iz koga se može utvrditi identitet silovatelja.

Foto naslovna: Youtube printscreen/Hold Me Right Film
Izvor: srbijadanas.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter