Otvoren most na Savi koji ne vodi nigdje? Tek od 2024. g. do Beograda preko tog mosta i Hrvatske? (Foto)


Otvoren most na Savi koji ne vodi nigdje? Tek od 2024. g. do Beograda preko tog mosta i Hrvatske? (Foto)

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da je realizacija mosta na Savi ostvareni san mnogih generacija na ovim prostorima, te da će sve to saobraćajno rasteretiti Gradišku i omogućiti razvoj ovih krajeva.

Međutim, most još uvijek nema svoju pravu funkciju, jer radovi na pristupnim putevima sa hrvatske strane još uvijek nisu započeti.

Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija BiH, rekao je danas da bi pristupne saobraćajnice sa hrvatske strane trebale biti završene u februaru 2024. godine.

Mitrović je rekao i da postoji zainteresovanost Hrvatske da na novom mostu kod Gradiške bude urađen integrisani granični prelaz i da to bude već završeni prelaz na teritoriji Srpske.

Ministar transporta i komunikacija BiH ipak nije znao da odgovori na pitanje kada se može očekivati definitivno puštanje u rad novog mosta na Savi ukoliko Hrvatska odustane od integrisanog graničnog prelaza.

Ipak, u centru pažnje je opet bio Milorad Dodik koji je opet sa otvaranja novog mosta otišao helikopterom, ali je došao uz novu pratnju u liku trojice policajaca na motociklima.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter