Ovdje više ne žive ljudi!? Tragom informacije o samoubistvu mladića iz Laktaša (Foto/Video)


Ovdje više ne žive ljudi!? Tragom informacije o samoubistvu mladića iz Laktaša (Foto/Video)

Nakon tragedije u Prnjavoru, još jedan mladić je sebi oduzeo život. Riječ je o Mladenu Duliću (22) iz Laktaša.

Foto: Facebook/Младен Дулић

Naime, na društvenim mrežama postavljen je video snimak pod nazivom “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojoj radnik benzinske pumpe ismijava mladića dok popunjava “prijavu za posao”.  Nakon što je video postao viralan, ovaj mladić nije mogao izdržati ismijavanje, te je odlučio da sebi oduzme život.
“Jedan vrijedni dječak je samo tražio posao, ali nije imao sreću na tom putu (zbog video snimka koji se dijelio na mrežama, izvršio je samoubistvo), pa je odlučio da ide na neko drugo, neko bolje mjesto, gdje ima ljudi”, napisano je u jednoj objavi na Facebook-u, koju mnogi sada dijele.

Kako saznajemo, nesrećni mladić se objesio, a zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati”.

Foto: Facebook/Младен Дулић

Izvor: banjaluka.com

Šta je na snimku zbog koga se ubio mladić iz Laktaša

Mladić iz Laktaša konkurisao je za posao na pumpi, a navodno zbog podrugivanja okoline, izvršio je samoubistvo.

Vest o tragičnoj smrti mladića M.D. (22) iz Laktaša, potresla je region, a kao razlog samoubistva navodi se posao na pumpi, zbog kog je bio ismejan na društvenim mrežama..

Radnik mu je postavljao sledeća pitanja:

"Moraš pisati koji si pol, jesi li muški ili ženski? Moraš napisati gde si radio?Moraš još napisati jesi li spavao noću na poslu. Napiši da si pola spavao pola nisi. Piši radio sam noćnu pola spavao pola nisam. Napiši jesi li se pokrivao, da donesu ćebe.

Imamo mi po ćebe, ko radi ima ćebe. Jesi se pokrivao po zimi? Napiši ne treba ćebe. To je upitnik naš. Napiši da li jedeš ćevape sa duplom lepinjom ili sa jednom lepinjom. Ako ćevape ne jedeš onda ovde ne možeš raditi. Ovde se samo jedu ćevapi. Ja 20 godina jedem ćevape. Ako ne jedeš ćevape onda ostaješ bez hrane", stoji u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nakon prijave za posao mladić mu je platio 30 maraka za gorivo i otišao sa pumpe.

"Ne znam osobu koja je napravila ovaj snimak, ali znam porodicu dečaka koji je “ispunjavao formular” za posao i molim se Bogu da im da snage… Dečak sa snimka je danas zauvek otišao, a samo je tražio posao Zadnje što je rekao je: “Ne mogu ja ovo izdržati”. Mirno spavaj dobri dečače, neka te anđeli čuvaju", piše u jednoj od objava.

U Policijskoj upravi Banjaluka  je potvrđeno da su primili prijavu o samoubistvu, ali nisu mogli da daju više detalja s obzirom da je istraga u toku. O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Sudeći prema objavama na društvenim mrežama, u kojima se sugrađani opraštaju od mladića, on je ruku na sebe digao zbog maltretiranja na društvenim mrežama. Građani na društvenim mrežama poručuju da se ovakvim slučajevima maltretiranja mora stati na put, te da je neophodno da se ceo slučaj detaljno istraži.

Izvor: MONDO

Ovo je čovjek iz Laktaša koji je mladića otjerao u smrt

Poznat je identitet radnika pumpe koji je snimao i ismijavao mladića iz Laktaša koji se na kraju ubio: Zove se Veljko Trišić. Nakon što je video klip postao viralan, ovaj mladić nije mogao izdržati ismijavanje, te je odlučio da sebi oduzme život. 

Mladić koji je počinio samoubistvo zove se Mladen Dulić, navode korisnici društvenih mreža, dok se radnik benzinske pumpe kako masovno pišu korisnici društvenih mreža zove Veljko Trišić i iz Laktaša je.

On je zaposlen na benzinskoj pumpi "Gligić", a korisnici društvenih mreža masovno pozivaju na bojkot pomenute benzinske pumpe.

Nastradali mladić očigledno je ozbiljno shvatio prijavu za posao, ali radnik na pumpi nije, te je sve vrijeme snimao, a uz to ga i ismijavao postavljajući mu "provokativna" pitanja.

Zadnje što je mladić rekao je: "Ne mogu ja ovo izdržati".

Pogledajte video:

 

Video: BN Televizija
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter