Panteri: Karleuša nije dobrodošla

Panteri: Karleuša nije dobrodošla

Udruženje veterana Garde “Panteri” oštro se protivi najavljenom koncertu Jelene Karleuše, koji je zakazan za četvrtak, 8. avgust, u Bijeljini, uz ocjenu da nije dobrodošla zbog svog antisrpskog djelovanja.

– Svojim djelovanjem (Karleuša) nikada nije podržala srpske žrtve niti osudila zločin nad srpskim narodom u BiH, a svakodnevno je djelovala antisrpski, ponižavajući srpski narod i rukovodstvo u Republici Srpskoj, te zbog toga i nije dobrodošla u Republiku Srpsku – saopšteno je iz Udruženja veterana Garde “Panteri”.

U tekstu se navodi da je Karleuša u javnim istupima dugi niz godina vrijeđala i omalovažavala Republiku Srpsku i Milorada Dodika u vrijeme kada je bio predsjednik Republike, tako što je “osuđivala navodni genocid u Srebrenici i davala podršku udruženju ‘Majke Srebrenice’”, da je javno vrijeđala SPC i Njegovu svetost patrijaha srpskog Irineja, dok je istovremeno podržavala gej populaciju u Srbiji. 

– Iskoristićemo sve načine da spriječimo koncert zakonskim putem, a posljednja opcija je protest ispred Etno sela “Stanišići”, gdje je koncert najavljen – poručili su veterani.

U saopštenju se navodi da inicijativu o zabrani koncerta Karleuše u Bijeljini podržavaju i brojna udruženja građana, kao i ratni veterani elitnih jedinica “Beli Vukovi”, “Garda Šekovići”, “Vukovi sa Drine”, “Mandini Lavovi”, “Tobutski sokolovi”, “Peša Brčko”, “Vukovi sa Vučijaka”, “Peti odred specijalne policije Doboj”.

– Očekujemo od institucija Republike Srpske, prije svih od Ministarstva unutrašnjih poslova, da koncert proglasi kao visoko rizičan i da ga zabrani, te time spasi čast i obraz Republike Srpske – zaključuje se u saopštenju.


Izvor: Srna/rtvbn.com