Partizan napušta institucije i bojkotuje FSS


Partizan napušta institucije i bojkotuje FSS

Uprava FK Partizan odlučila je da povuče sve svoje predstavnike iz institucija Fudbalskog saveza Srbije, Zajednice Superlige i Prve lige Srbije. Odluka je donijeta nekoliko dana nakon poraza Partizana od Vojvodine (3:2) u Novom Sadu gdje je isključen sada već bivši trener Savo Milošević.

Crno-bijeli su nezadovoljni suđenjem od početka sezone u Superligi, a posebno učinkom arbitra Srđana Јovanovića na "Karađorđu".

Partizan je odlučio da svi njegovi predstavnici u institucijama Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice Super lige i Prve lige Srbije podnesu ostavke (Miloš Vazura, na mjesto člana Skupštine FSS, Milorad Nikolić, na mjesto člana skupštine FSB, Vanja Radinović, na mjesto člana Omladinske komisije FSS, Goran Arnaut, na mjesto Komisije za razvoj fudbala FSS, Svetomir Tanasković, na mjesto potpredsjednika Zajednice Superlige i Prve lige Srbije i na mjesto člana Komisije za ženski fudbal FSS) i bojkotuje njihov rad.

Čelnici kluba iz Humske takođe zahtijevaju da se hitno utvrdi odgovornost svih članova Sudijske komisije FSS i sankcioniše njihov dosadašnji rad, te potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora. - Izbor sudija se mora obrazloženo učiniti najmanje tri dana pred prvu utakmicu prvenstvenog kola. Najkasnije dva dana nakon završetka prvenstvenog kola, zahtjevamo da Sudijska komisija javno objavi ocjene svih sudija koje su sudile to kolo kao i eventualne sankcije u slučaju da se utvrdi da su sudije svojim greškama oštetile bilo koji tim. Zahtjevamo od Sudijske komisije da najzahtjevnije utakmice kola sude isključivo sudije koje su, do tog trenutka, najbolje ocjenjene za svoj prethodni rad, a ne da klubovi ostanu uskraćeni za bilo kakvo saznanje po kom im je kriterijumu delegiran određeni sudija. FK Partizan je uvjeren da je transparentan rad Sudijske komisije u interesu svih učesnika u ovom takmičenju - navodi se u saopštenju kluba.

FK Partizan ne priznaje rad Disciplinske komisije FSS i podnijeće zahtjev za ocjenu zakonitosti i ustavnosti Disciplinskog pravilnika FSS, te najavljuje da će, u slučaju oglušivanja o sve gore navedene zahtjeve, podnijeti krivične prijave protiv svih lica koje smatra osumnjičenim za krivično djelo iz člana 208b Krivičnog zakonika Republike Srbije – dogovaranje ishoda takmičenja.

Izvor: b92.net

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks