PCR test za ulazak u Srbiju više neće biti potreban


PCR test za ulazak u Srbiju više neće biti potreban

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u tu zemlju.

"Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se od petka ukine obaveza da građni Srbije, ili stranci, imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju", rekla je za Tanjug zamjenica direktora Insituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da strancima neće biti potrebna ni odluka komisije za ulazak u Srbiju.

Kako je naglasila, takva preporuka uslijedila je zbog povoljne epidemiološke situacije, ali i odgovarnog ponašanja u zemljama u okruženju.

U toku današnjeg dana procenat pozitivnosti bio 0,64 odsto, što je najniže od kada se vrši aktivan nadzor nad virusom korona u Srbiji, izjavila je Kisić Tepavčević.

Ona je za Tanjug, nakon sjednice Kriznog štaba u Palati Srbija, rekla da je u posljednja 24 sata testirano ukupno 5.298 osoba, od kojih su 34 pozitivne na korona virus.

"Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve obolelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija", rekla je Kisić.

Istakla je da poslkednjih nedelja izuzetno povoljna epidemiološka situacija u svim dokelovima Srbije, da su svi indikatori povoljni, da epidemijski tok ide u željenom pravcu i da se nije razmatralo o pooštravanju mjera.

Kisić je apelovala na sve građane da se pridržavaju ličnih mjera zaštite kojima će štititi i sebe i druge.

Izvor: tanjug.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks