Pet godina od pronalaska tijela Davida Dragičevića i zaštite ubica od strane institucija Republike Srpske (Video)


Pet godina od pronalaska tijela Davida Dragičevića i zaštite ubica od strane institucija Republike Srpske (Video)

“U BiH ne postoji kompetentan tužilac i istražilac ili neko ko je dovoljno hrabar da rastumači sve kako jeste“, rekla je majka Davida Dragičevića, Suzana Radanović.

Roditelji ubijenog Davida Dragičevića zajedno sa članovima Pravde za Davida okupili su se na mjestu gdje se Crkvena ulijeva u Vrbas a gdje je prije pet godina pronađeno tijelo ubijenog mladića. Oni su položili cvijeće i zapalili svijeće. I dalje vjeruju da država ne želi da otkrije imena ubica njihovog sina.

“Nisam ja optimista kada je u pitanju procesuiranje ubica. Država kada ne dozvoljava da slučaj bude riješen onda je teško da slučaj bude riješen ili bar da bude riješen ispravno“, rekla je Suzana Radanović.

Foto: Gerila info/Suzana Radanović

Ona je zamolila glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanka Kajganića bar, kad već nema rezultata istrage koju je to tužilaštvo preuzelo u aprilu 2021. godine, utvrdi tačan datum smrti.

“Pet godina je prošlo od kada su Davida pokušali da prikažu kao narkomana, lopova i samoubicu“, rekao je Davor Dragičević otac Davida Dragičevića.

Foto: Gerila info/Davor Dragičević

OJT Banjaluka je tek 100 dana nakon ubistva donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv N.N. lica zbog ubistva. To je Ustavni sud BiH označio kao jedan od propusta koji su mogli dovesti do ometanja istrage. Ustavni sud je, odlučujući po apelaciji Davora Dragičevića, utvrdio i niz nedostataka i propusta u predistražnim i istražnim radnjama nakon ubistva.

Za ubistvo Davida Dragičevića još niko nije odgovarao.

Foto naslovna: Gerila.info
Video: Facebook/Gerila
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter