Pismo Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata RS: Iza javnog patriotizma stoji kriminal i izdaja!


Pismo Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata RS: Iza javnog patriotizma stoji kriminal i izdaja!

"Da li je drugi oktobar 2022. godine je bio dan kada je narod pobijedio sam sebe ili dan kada su pojedinci lukavo pobijedili narod. U svakom slučaju narod je izgubio. Bilo je glasanje, ali ne i izbori", stoji u saopštenju Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske. 

Kako kažu, i CIK je zvanično saopštio da su prebrojavali glasove, i saopštili su rezultate prebrojavanja, ali ne i rezultate izbora.

"Mrtvi ne biraju, a glasali su. Odsutni ne biraju, a glasali su. Bira se na ovlaštenom izbornom listu, a pored njih glasalo se i na fotokopijama i falsifikovanom odštampanom papiru. Lideri tkz. pobjednika prostačkim riječima su vrijeđali članove CIK-a, poručili javnosti BiH, Evrope i svijeta da neće priznati rezultate glasanja koje utvrdi CIK. Podnijeli su tužbe protiv članova CIK-a. Kada je CIK saopštio da su oni pobjednici promijeniše svoje odluke, zaboraviše svoje izjave i poče vatromet, bančenje, slavlje i zahvale narodu (čitaj onima koji su za njih krali) kako bi oni na isti takav način nastavili da "vole" Srpsku", stoji u saopštenju i dodaje: 

"Sada vole i taj neprijateljski CIK i priznaju mu nepristrasnost i poštenje. Šta bi sa opozicijom koja je obećala borbu do posljednje kapi znoja (možda crvenog)? Protesti, obećanja i izlivi emocija i ??? Oni najglasniji opozicionari već biraju vozače i sekretarice i trče u Parlament. Poslije bure pirnu jugo i otopliše se lica zbog funkcija i parica. To što opozicija na takav način daje puni legitimitet i legalitet onima koje su zvali lopovi i kriminalci nikom ništa. Ujeo vuk magarca."

Zbog čega gospodo iz opozicije ne bojkotuje pokradene izbore, pitaju iz udruženja.

"Zbog čega se kao političke partije koje imaju jasne dokaze da izbori nisu bili regularni niste odrekli svojih mandata (a vrlo dobro znate da ne mogu pripasti drugim političkim partijama)? Zbog čega ne nastavljate najavljenu vanparlamentarnu borbu do istine, kako bi opravdali  povjerenje koje su vaši birači imali u vas ? Da li  ulaskom u Parlament sa onima koji su pokrali volju naroda (kako ste vi javno govorili) sada im, činom ulaska u Parlament, držite ljestve kojima se oni penju na vlast. Pitate li se šta će vam na taj postupak reći narod koji je za vas glasao?", pitaju Veterani.

"Mi borci okupljeni oko Udruženja VOOR Republike Srpske javno obećavamo: Više ćutati nećemo. Pozdravićemo svaki iskren, časan i pozitivan potez bez obzira sa koje strane dolazi i javno, oštro, bezkompromisno bez obzira na posljedice kritikovaćemo i sprečavati sve štetne posljedice po narod i Republiku Srpsku, bez obzira od koga dolaze (pozicija, ili opozicija). Krvarili smo i ginuli za Republiku Srpsku, njen prosperitet i bolji život naroda. Mi nećemo i nemamo pravo ćutati jer zakleli smo se svojim životima i čašću da ćemo je čuvati od svakog uzurpatora", ističe se u saopštenju.

Izgleda, kako kažu, da obmanama, prevarama i lažima u Republici Srpskoj nema kraja.

"Dogovor aktuelne i buduće vlasti u Republici Srpskoj sa stranim faktorom je jasan. Vlast radi po direktivima stranaca, a narod hrani prevarama, lažnim obećanjima i lažnim patriotizmom iza kojeg stoji kriminal i izdaja", navode oni.

Ističu da najnoviji i najupečatljiviji primjer je odluka o nastavku aktivnosti BiH u pridruživanju NATO paktu.

"Za vlast u Republici Srpskoj više ništa ne znači ni stav Narodne Skupštine Republike Srpske o putu ulaska BiH u NATO, pa se stav Narodne Skupštine Republike Srpske nije ni tražio. Za vlast u Republici Srpskoj više ništa ne znači ni stav Srbije u vezi pridruživanja NATO savezu. Uporno govorite da pratite stav i politiku Srbije, a radite upravo suprotno i na ovakav način sve otvorenije pokazujete da pratite stav i politiku Hrvatske", saopšteno je.

To su samo, tvrde, pojedini negativni rezultati narodne ćutnje na samovolju političkih moćnika i njihovo ignorisanje volje i prava naroda.

"Zapitajte se vi koji ste svo vrijeme ćutali, vi koji ste se sada ućutali i vi koji ste ovo podržali šta nam rade i šta ste uradili, prije svega, sebi i svojoj porodici, a onda i cijelom srpskom rodu. Ovi izbori su konačno pokazali pravo lice MZ i njenih predstavnika koliko i kako  se oni* bore* za mir, stabilnost, poštovanje vladavine prava i sprovođenje demokratskih procesa u BiH", kategorični su u udruženju VOOR RS.

Ovi izbori su, kako kažu, pokazali pravo lice licemjera, obmanjivača i uzurpatora.

"Izabrani su i podržani zajedno sa spoljnim neprijateljima Republike Srpske, a svi ćemo trpjeti i ispaštati! Mi ćutati nećemo na bilo čija nedjela. Borci su zaštita države i naroda i tako će se i ponašati. Mi smo ovuRepubliku stvarali i mi ćemo  je i sigurno i braniti od svih ugnjetača, pogotovo onih čiji su ineresi iznad interesa Republike Srpske i interesa i volje njenog naroda", poručeno je u saopštenju za javnost VOOR RS.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter