-Pitagora iz Bijeljine- Ljubiša Petrović zbog lapsusa postao hit na društvenim mrežama (Video)


-Pitagora iz Bijeljine- Ljubiša Petrović zbog lapsusa postao hit na društvenim mrežama (Video)

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, po struci ljekar, a za komšiluk "onaj dobri mladić sa sela, koji pomaže roditeljima na njivi", postao je hit na društvenim mrežama zbog - geometrije.

Naime, čuvenu Pitagorinu teoremu, po kojoj je u pravouglom trouglu “zbir kvadrata nad katetama jednak kvadratu nad hipotenuzom”, doktor Ljubiša je malo “prekrojio” pa je rekao: “zbir kateta nad katetama jednog pravouglog trougla jednak je kvadratu nad hipotenuzom”.

I tako je Petrović “nabacio zicer” i svojim političkim konkurentima, ali i dokonim rugačima na društvenim mrežama, koji su ga ekspresno nazvali “Pitagora iz Bijeljine”.

Nekoliko sekundi Petrovićeve govorancije promptno je objavio i Srđan Mazalica, poslanik vladajućeg SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Našlo se i korisnika mreža koji su se pitali da li je Ljubiša stvarno bio student desetkaš na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ali i onih koji su branili “mladog doktora”, tvrdeći da se svakom može desiti lapsus i da to nije odraz nečijeg (ne)znanja.

Pogledajte šta je Ljubiša Petrović rekao, pa presudite sami: je li to zaista vrijedno tolike “frke” na mrežama.

Piše: Milkica Milojević
Foto naslovna: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Video: twitter.com (X)
Izvor: srpskainfo.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter