Pjevala je sa Čolom -Ja se zovem Ivana- Glumila na filmu - Evo kako danas izgleda


Pjevala je sa Čolom -Ja se zovem Ivana- Glumila na filmu - Evo kako danas izgleda

Zdravko Čolić u  dugogodišnjoj karijeri otpjevao je mnogobrojne hitove, međutim jedna pjesma sigurno je poznata i onima koji toliko i ne prate Čolinu karijeru.

Prije skoro 30 godina, pravi hit u tadašnjoj Jugoslaviji, bila je pjesma "Čaje šukarije", koje su zajedno otpjevali Zdravko Čolić i djevojčica Ivana Legin. 

Čuveni stihovi "Ja se zovem Ivana", bili su omiljeni dio ove pjesme a i dan danas mnogi rado pjevuše ove stihove i rado se sjećaju simpatične riđokose djevojčice, Ivane Legin.

Ivana Legin zapravo je najprije postala popularna zbog filma "Kuduz" u kojem je glumila Amelu, kćerku Bademe (Snežana Bogdanović) i pastorku Bećira Kuduza (Slobodan Ćustić).

Rat ju je odveo iz bivše Jugoslavije preko Beograda, Zagreba, Rusije u Australiju. 

- Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajuci da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podsjeti da sam u 33 godine preživjela nešto što mnogi nisu sa 90 - rekla je Ivana u jednom od rijetkih intervjua.

Ivana živi i radi u Australiji. Ima 33 godine i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

U Australiji se okušala kao glumica, ali, samo, priznala je, amaterski.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks