Pobjedničke fotografije sa konkursa -Goran Terzić-


Pobjedničke fotografije sa konkursa -Goran Terzić-

Armin Durgut, Radoš Jovanović, Milena Erceg, Vedran Ševčuk, Vladimir Tadić, Nermin Smajić i Nikola Tadić pobjednici su petog Memorijalnog foto-konkursa „Goran Terzić“.

Foto-pričom „Jungle Camp (Vučjak)“ Armin Durgut je osvojio Grand Pri na konkursu, te pobijedio u kategoriji Foto-priča. Ovo je Durgutu druga pobjeda na konkursu „Goran Terzić“ . Serija fotografija iz kampa Vučjak, koja je Durgutu donijela pobjedu, nastala je dok je provodio nekoliko dana i noći sa migrantima koji su boravili u kampu. Čak je i spavao u šatoru sa Indijcem koji se zove Vini. -Vani je bio mrkli mrak, ledena kiša je zapljuskivala blato oko nas, a mi smo sjedili u krugu na podu promočenog šatora. Neki su jeli rižu i kuhana jaja, koja užasno smrde, a jedan Pakistanac je kolegi i meni nudio hašiš… Definitivno jedna od noći koje nikada nećemo zaboraviti. Incidenti su svakodnevni, najčešće oko banalnih stvari, kao što je mjesto u redu za hranu ili oko raspodjele odjeće. Iako ne dolaze iz istih kultura i ne dijele istu boju kože ni običaje, novac govori sve jezike… Kako god završili, negdje neki migrant leži na pet centimetara spužve, u nadi da će dočekati jutro, sa željom da krene dalje i ostvari svoje snove – zapisao je Durgut, između ostalog o svojoj foto-priči.

Nagrade su otišle i u ruke Milene Erceg, koja je pobijedila u kategoriji Portret za fotografiju „Natalija“, Nikole Tadića u kategoriji Ljudi mog grada za fotografiju „Knjiški moljac“, Nermina Smajića za fotografiju „Zagađenje“, koja je proglašena najboljom u kategoriji Mašta. U kategoriji Pejzaž, pobijedio je Vladimir Tadić fotografijom „Grahovo“, dok je Vedranu Ševčuku pripala nagrada u kategoriji Kultura i umjetnost za fotografiju „Koncert“. Durgut je pobijedio i u kategoriji Događaj fotografijom „Granica“, dok je u kategoriji Život, fotografijom „Težak život“ pobijedila Milena Erceg, a u kategoriji Društveno-angažovana fotografija Radoš Jovanović fotografijom „Podrška“.

Ove fotografije su izabrane kao najbolje u konkurenciji 855 radova, koje je napravilo  45 fotografa sa prostora bivše Jugoslavije . Uz pobjedničke, još 95 fotografija je odabrano za izložbu  “Goran Terzić” , koja će u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u Banjaluci, biti otvorena za posetioce do 20. avgusta.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks