Počinje trodnevni muzički spektakl - Beer Fest Bijeljina 2023.! (Foto)


Počinje trodnevni muzički spektakl - Beer Fest Bijeljina 2023.! (Foto)

Beer Fest Bijeljina 2023 BH Beer fest se održava od 2010.godine u Bijeljini. Svake godine festival posjeti preko 20 000 gostiju iz Bijeljine i regiona. Na festivalu možete uživati probajući razne vrste piva po promo cijenama. Ulaznice za festival možete kupiti na samom ulazu po cijeni 10 KM, a Beer fest daje mogućnost i besplatnog ulaska u petak i subotu od 19h do 20h.

Ove godine festival se održava na stadionu Ledinci kod Poljoprivredne škole.

Festival je osmišljen tako da veći broj poznatih muzičkih izvođača iz regiona, kao i lokalni izvođači nastupaju na 2 bine. Pored poznatih muzičkih imena na Beer festu ćete doživjeti pravi vizuelni spektakl napravljen od svjetlosnih efekata koji se samo mogu vidjeti na nastupima najvećih svjetskih zvijezda.

BH Beer Fest je prvi i jedini festival piva u Bosni i Hercegovini, te svojim postojanjem, vrhunskom produkcijom i organizacijom doprinosi približavanju svjetskih i evropskih kulturnih dešavanja građanima Bijeljine i Bosne i Hercegovine.

2010. godine glavna bina (main stage) na festivalu bila je jedna od najvećih ikada postavljenih u BiH (u frontu široka 36 m, visoka 12 m) sa vrhunskim ozvučenjem, rasvjetom i velikim LED ekranom od 40 metara kvadratnih. Pored te bine u krugu festivalskog prostora nalazila se i druga, manja bina (DJ stage), za ljubitelje elektronske muzike. Planirano je da ove godine bine budu proširene, tako da će main stage u frontu iznositi 40 m, a visine 12 m, sa još boljim ozvučenjem, modernijom rasvjetom i većim LED ekranima.

Festival koji se održava na prostoru od 75 000 metara kvadratnih je u prošle 2 godine posjetilo više od 80 000 ljudi, a priliku da im se predstave imale su sledeće pivare: Bavaria, Nektar, Amstel, Heineken,Tuzlanska pivara, Sarajevska pivara, Jelen, Pauliner, Karlovačko, Krombacher i vinarija Hepok. Ove godine se očekuje učestvovanje 35 pivara iz regiona.

Raspored nastupa ovogodišnjeg frstivala možete vidjeti na fotografijama ispod: 


Od 30. juna 2023. svake večeri u 19:00 do 02. jula 2023. kada program počinje u 19:00 i traje do 00:00 časova.

Kao i svake godine program je osmišljen isključivo da zadovolji razne ukuse publike. 

Vaše je samo da se prepustite višegodišnjem iskustvu, izaberete svoj stage i uživate u spoju piva i dobre muzike.  

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter