Podnijeta krivična prijava protiv Luke Jovića

Podnijeta krivična prijava protiv Luke Jovića

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da podnese krivičnu prijavu protiv fudbalera Luke Jovića zbog nepoštovanja mjera samoizolacije nakon što je došao iz inostranstva.
Prema informacijama, nakon što je fudbaler prekršio mjere samoizolacije koje su zakonom propisane, odnosno nakon što ga organi reda nisu pronašli na adresi na kojoj je naveo da će boraviti, policija ga je upozorila da će sljedeći put ukoliko isto ponovi biti priveden.

– Ako sljedeći put Jović bude nastavio sa istim, te ukoliko ga policija ne zatekne na mjestu prebivališta on bi mogao da bude uhapšen i zadržan u pritvoru – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Kako objašnjava, iz ovog razloga protiv fudbalera Real Madrida, u narednom periodu biće napisana krivična prijava.

– Tužilaštvo je nakon što se konsultovalo sa policijom naložilo da se protiv Jovića podnese krivična prijava u redovnom postupku. Samim tim, on će po isteku perioda koji treba da provede u karantinu biti sproveden na saslušanje u tužilaštvo. To bi trebalo da bude realizovano za maksimalno mjesec dana – dodaje sagovornik.

Samim tim Joviću preti ozbiljna kazna. Naime, fudbaler zbog nepoštovanja zakona može završiti iza rešetaka i to na tri godine.
– Njemu je zaprijećena novčana kazna od 150.000 dinara ili zatvor do tri godine – objašnjava ovaj sagovornik.

Podsjetimo, ranije tokom dana ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović istakao je da niko neće biti izuzet od sankcija za kršenje ovog propisa.

– To što su sportisti, što su imućni, neće nas spriječiti da dobiju kazne. Ili će poštovati, ili će ići u zatvor. Napisali smo krivične prijave nekim od imućnih sportista. Sinoć je ukupno 87 prijava napisano. Kazne su od jedne do 12 godina zatvora. Ti ljudi će odgovarati kada sud odredi da je došlo vrijeme za to – rekao je Stefanović gostujući u jutarnjem programu TV prva.

Luka Jović je prema riječima njegovog oca Milana došao u Srbiju prošle nedjelje, a viđan je kako šeta ulicama Beograda. Iako je on “testiran u Španiji, gdje je utvrđeno da nije inficiran”, propis važi za sve, jer je mogao od dana testiranja do dana kada se odlučio da se ipak pridržava ovih mjera (četvrtak uveče) da se zarazi i to proširi na druge.

Jović je stigao iz Španije u kojoj je do četvrtka uveče, 18. marta, prema pisanju El paisa, 14.535 osoba bilo inficirano, 1.081 izlečeno, a 630 lica, nažalost, preminulo. U samom Madridu, odakle se Jović uputio u Srbiju, do sada je 5.637 lica bilo pozitivno na testu, a njih 390 je izgubilo život.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks