Pokret pravde osudio poruke mržnje iz spota US

Pokret pravde osudio poruke mržnje iz spota US

Pokret Pravde najoštrije osuđuje poruke mržnje koje je kroz svoj predizborni spot plasirala stranka Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića.

U saopštenju se kaže da poruke neprimjerene demokratskom i civilizovanom društvu kojim se zagovara mržnja, etnička, vjerska i nacionalna segregacija među građanima, odavno su morale biti dio ružne prošlosti u kojoj su upravo lica poput Nenada Stevandića i njemu sličnih avanzovali na ratu, mržnji i smrti. "Nažalost, ovakvim porukama nas isti stalno podsjećaju da ova država i njene institucije ne funkcionišu, jer da funkcionišu, onda isti ne bi ni bili u prilici da javno djeluju i šire svoj šovinistički otrov", kaže se u saopštenju i dodaje:

"Očekujemo od nadležnih, prije svega Centralne izborne komisije BiH, s obzirom da se radi o spotu koji se emituje u predizborne svrhe, da nas demantuju i pokažu ozbiljnost tako što će reagovati u skladu sa zakonom".

Pokret Pravde navodi da će kao politička organizacija čija su osnovna programska načela zasnovana na pravdi, miru i toleranciji će uvijek stajati na put onima koji su spremni da prebrojavaju “krvna zrnca“ i dijele ljude po imenu. "Banjalučanke i Banjalučani nisu iznenađeni ovakvim sramnim djelovanjem Nenada Stevandića i njegove političke organizacije. Zapamtili su ga mnogi, na žalost, iz vremena kada je famozni „crveni kombi“ sijao i strah i smrt po banjalučkim ulicama, za što ni on, ni drugi akteri još uvijek nisu odgovarali", stoji u saopštenju Pokreta pravde.

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks