Pokušaji kupovine članova CIK-a, za sada neuspješni; Najveća promjena u OHR-u: Deevolucija Šmita?


Pokušaji kupovine članova CIK-a, za sada neuspješni; Najveća promjena u OHR-u: Deevolucija Šmita?

1. Falsifikator Milorad Dodik, kradljivac izborne volje građana, pripadnik obavještajnog podzemlja koje radi za SOA, pokušava preko posrednika kupiti članove CIK-a kojima nudi ogromne svote novca samo da se ne vrši ponovno prebrojavanje glasova.

Koje će, izvan svake razumne sumnje, pokazati epsku izbornu krađu.

2. Dodik je krao na svim nivoima, posebno na liniji za predsjednika RS, gdje je poražen.

Međutim, on je bahato, izbornom pljačkom, izvršio izborni inžinjering kojim je sebi “omogućio” dvotrećinsku većinu, ako uspije da se izbori priznaju.

3. Niotkud je, na primjer, preko cenzusa sa čak dva direktna mandata iskrsla stranka Darka Banjca, kojoj čak i on teško može da se sjeti imena.

4. Dodik i njegovi pljačkaši su naduvali i SPS Gorana Osnovca Selaka, DNS narkodilera i perača narkonovca Nenada Nešića.

5. Interesantno je, ali Dodik je, otimajući mu glasove, urnisao US Nenada Stevandića kojeg je namjeravao izbaciti iz koalicije, ali se, uplašen Protestima i činjenicom da je golim okom vidljiva ogromna pljačka glasova, zasad, odlučio da ga zadrži.

6. Budući da su broja nedjela izvršena u vrlo kratkom vremenskom periodu, iole dublja analiza CIK-a pokazaće da je riječ o epskoj pljački izborne volje građana.

7. Dodik, zasad, nije uspio kupiti članove CIK-a, ali potrebno je pomno pratiti rad te institucije i spriječiti svaki njihov pokušaj da, ukoliko Dodik dopre do njih novcem (nudi milionske svote), priznaju falsifikovane i monstruozno pokradene izbore.

8. To je pred nama, a za nama je već činjenica da se najveća postizborna promjena dogodila u OHR-u.

9. Kristijan Šmit, visoki predstavnik, funkcioner najjače države u EU Njemačke, dozvolio je sebi da otvoreno pravda monstruoznu izbornu krađu.

10. Šmit, u kojeg su svi iz Međunarodne zajednice polagali velike nade da bi mogao vratiti autoritet OHR-u i pomoći da se BiH dovede bar do kakvog takvog okvira uređene države, pokazao se kao nikakav reprezent Njemačke.

Štaviše, Šmit se izjavom “da nije bilo većih nepravilnosti” javno proklamovao kao zaštitnik i čuvar plamena izborne Dodikove pljačke koji ga tretira kao posljednje smeće.

11. “Kada govorimo o integritetu izbornog procesa, imam kratku, ali veoma jasnu poruku za one koji imaju loše namjere ili su demonstrirali loše ponašanje – imajte na umu da ćemo iskoristiti sva raspoloživa sredstva da to otkrijemo i kaznimo”, naveo je Šmit nedavno i istakao da se “mora ispoštovati volja građana”.

Samo par dana nakon ove “vrlo upozoravajuće” izjave, Šmit je zaboravio na poštovanje volje građana i pokazao da je spreman poniziti se maksimalno kako bi istrajao na lažnoj tvrdnji da je došlo do “unapređenja izbornog procesa i njegovog integriteta”.

12. Odjednom je, nakon teških neistina koje je rekao (“nije bilo većih nepravilnosti”), postao “Junak naših dana” Režimskih medija.

13. Šmit nije mogao niže pasti, postigao je svjetski rekord u brzini gubljenja kredibiliteta, ali ako nastavi u postizbornom stilu poći će mu za rukom da svjetski rekord popravi.

14. Šmit je deevoluirao i taj proces traje sve brže i brže - mogao bi, na kraju, postati Sanja Vulić!

15. Sopstvenu izbornu volju građani RS moraju odbraniti sami; Nije im potreban ni Kristijan Sanja Vulić Šmit, niti bilo ko od stranaca. Samo volja - onakva kao na dan izbora kada su pomeli Dodika i njegov Toksični Šljam, a on se drznuo da to sve zgazi, uprlja, popljuje i poništi.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter