Policajci MUP RS opljačkali migrante i oteli im 700 evra - Prema KZ zaprijećena kazna do 15 godina


Policajci MUP RS opljačkali migrante i oteli im 700 evra - Prema KZ zaprijećena kazna do 15 godina

Otkrivamo nove detalje razbojništva u Banjaluci: Opljačkani migranti tvrde da su svi pljačkaši bili u policijskim uniformama. Avganistanci koji su bili žrtve oružane pljačke u Banjaluci izjavili su tokom istrage da su svi razbojnici bili u policijskim uniformama, saznaje Srpskainfo.

Prema navodima migranata dvojica policajaca koji su ih izveli iz lokala nisu bili maskirani, dok su oni koji su ih sačekali u mraku sa automatskim puškama imali fantomke preko glave, a bili su u policijskoj uniformi.

Žrtve razbojništva za koje se vezuju policijski službenici u Banjaluci svoj iskaz su dali u prisustvu prevodioca. Zanimljivo je da se radilo o prevodiocu turskog jezika.

Okružni sud u Banjaluci odredio je pritvor policijskim službenicima Bojanu Stankoviću (24) i Milošu Bajiću (23) zbog sumnje da su 7. novembra u večernjim časovima izvršili razbojništvo nad četvoricom migranata iz Avganistana i ukrali im 700 evra.

U razbojništvu su kako je to navedeno iz banjalučkog tužilaštva, učestvovale još dvije osobe, čiji identitet za sada nije utvrđen.

Upravo je ovaj detalj o nepoznatim počiniocima bio presudan da osumnjičeni policajci završe iza rešetaka.

Podsjetimo, još uvijek nije rasvijetljeno razbojništvo nad migrantom iz Irana koji je prije dvije godine prijavio da su ga u Banjaluci takođe opljačkali policajci i ukrali mu sve što je imao.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske za razbojništvo koje je stavljeno na teret policajcima iz Banjaluke, zaprijećena je maksimalna kazna do 15 godina zatvora.

Policijska uprava Banjaluka tek juče se oglasila o cijelom slučaju navodeći uz inicijale, da je protiv osumnjičenih pokrenut disciplinski postupak i da će biti udaljeni sa posla.

Piše: Nikola Morača
Foto naslovna: Goran Šurlan/RAS Srbija
Izvor: srpskainfo.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter