Ponovo pred izbore -veliki srbenda- dijeli Prijedor, za glasove Bošnjacima -poklanja- opštinu? (Video)

Ponovo pred izbore -veliki srbenda- dijeli Prijedor, za glasove Bošnjacima -poklanja- opštinu? (Video)

SNSD dijeli Prijedor: Omarska i Kozarac biće opštine?! Omarska bi već sljedeće godine mogla da se "otcijepi" od Prijedora nakon što je nadležna komisija dala zeleno svjetlo da postane opština.

Komisija za davanje mišljenja o ispunjenosti uslova za osnivanje opštine Omarska dala je pozitivno mišljenje za ovu inicijativu, te pozitivno mišljenje na elaborat o teritorijalnoj promjeni grada Prijedora.

SNSD-ov gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da ovu odluku podržava, dodajući da se godinama priča o toj inicijativi.

On je rekao da je s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH više puta razgovarao na ovu temu i on je pružio punu podršku.

Gradska vlast, kako je kazao za Glas Srpske, apsolutno podržava želju sugrađana iz tog dijela grada i nada se da će se ispuniti u što kraćem periodu, a to bi već, kako kaže, moglo da se dogodi iduće godine.

Javor je poručio da nije isključeno da će i Kozarac u narednom periodu opet potegnuti ovo pitanje.

"To se gotovo sigurno može očekivati, s tim što tu nemamo čistu situaciju, jer mnogo mjesnih zajednica gdje je većinsko stanovništvo srpsko gravitira ka Kozarcu. Tu je specifičnija situacija u odnosu na Omarsku", rekao je Javor.

Oko 13.000 mještana i tri osnovne škole sa više od 700 učenika, te rudna bogatstva, argumenti su koji su išli naruku pokretačima inicijative da Omarska dobije status opštine.

Podsjećamo, Dodik je prije izbora 2020. godine obećavao osnivanje opštine Omarska i to po ekspresnoj proceduri.

 

Kako je tada kazao, svega dvadesetak dana pred lokalne izbore da nije u pitanju „trgovina za izbore“.

Video: Istinito portal/youtube.com
Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter