Poraz rukometaša Srbije od Belorusije za kraj EP u Hrvatskoj

Poraz rukometaša Srbije od Belorusije za kraj EP u Hrvatskoj

Srbija – Belorusija 27:32 (11:16). Srpski rukometaši porazom su završili učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Belorusija je savladala Srbiju, koja je zauzela poslednje, šesto mesto na tabeli Grupe 1, ukupno 12. na šampionatu.

Rukometaši Srbije izgubili su svoj poslednji meč na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pošto su u Zagrebu poraženi od Belorusije sa 32:27.

"Orlovi" su pružili još jednu bledu partiju na šampionatu, iako je u nekim trenucima delovalo da mogu da savladaju čvrstu belorusku ekipu.

Protivnik je od početka meča krenuo silovito, stigao do prednosti od 8:4, da bi na poluvremenu Belorusi imali pet golova prednosti – 16:11.

I u nastavku je delovalo da izabranici Jovice Cvetkovića imaju snage i volje za preokret, u jednom trenutku su stigli do "minus dva", ali se Belorusija ponovo odlepila i do kraja sačuvala prednost.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Vanja Ilić i Petar Nenadić sa po četiri gola, na drugoj strani nezaustavljiv je bio Pukovski sa osam. 

Saldacenka je bio fantastičan na golu Belorusije, dok su njegovi saigrači lako nalazili rešenje za odbranu Srbije i svaki put golom odgovarali na primljeni pogodak.

Srbija je igrala kudikamo raznovrsnije nego na prethodnim mečevima, pa je veliki broj golova došao sa krila.

Ipak, to nije bilo dovoljno da se izbegne još jedan poraz, peti na šampionatu, pa je Srbija učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj završila na 12. mestu.


Izvor: RTS