Porodični biznis: -Prointer- poklonio 8 KM da bi ponovo dobio 1,2 miliona KM iz budžeta Srpske (Dok.)


Porodični biznis: -Prointer- poklonio 8 KM da bi ponovo dobio 1,2 miliona KM iz budžeta Srpske (Dok.)

Kompanija „Prointer ITSS“ i naredne godine će biti zadužena za održavanje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u RS, a za taj posao iz budžeta će dobiti 1,2 miliona KM.

U odnosu na procijenjenu vrijednost nabavke, „Prointer“ je ponudio osam maraka nižu cijenu što je bilo dovoljno da, kao i prethodnih godina, dobije ovaj posao.

Pored toga što je ponudio odgovarajuću cijenu, „Prointer“ je bio i jedini ponuđač na tenderu Vlade RS.

„Ugovor za javnu nabavku usluga koje se odnose na održavanje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, dodjeljuje se ponuđaču ’Prointer ITSS – član lnfinity lnternational group’, sa cijenom od 1.024.992 КM bez PDV-a, i 1.199.240 КM sa PDV-om“, navodi se u odluci u dodjeli ugovora.

Tender za održavanje jedinstvenog informacionog sistema za registraciju poslovnih subjekata u RS raspisan je krajem avgusta, a procijenjena vrijednost nabavke iznosila je 1,2 miliona KM, što je za oko 200.000 KM više u odnosu na godinu ranije.

Inače, „Lanaco“ je firma koja je kreirala i godinama održavala jedinstveni informacioni sistem za registraciju poslovnih subjekata, sve do 2019. godine,  kada ovaj posao dobija „Prointer“ i od tada redovno pobjeđuje na tenderima.

Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter