Poslanik Vukanović sa premijerom Viškovićem o kriminalu na svetom mjestu (Video)

Poslanik Vukanović sa premijerom Viškovićem o kriminalu na svetom mjestu (Video)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je tokom obilska radova na izgradnji Duhovnog centra u selu Mrkonjići, kod Trebinja vodio i razgovor sa poslanikom u Klubu SDS-a Nebojšom Vukanovićem. Razgovor je tekao prijateljski i bez dizanja tenzija kao što je slučaj u NSRS.

Dočekavši predsjednika Vlade Republike Srpske u selu Mrkonjići i nakon rukovanja, Vukanović je pred predstavnicima medija pozvao Viškovića da se, kako je rekao, na svetom mjestu zakune da nije oštetio državu i da ne štiti kriminalce.

- Premijeru na poslednjoj sjednici ste predložili da odemo pod Ostrog i da se zakunemo da nismo oštetitili državu. Evo tako se htjelo da dođemo u Mrkonjeće, ja bih se smio staviti na ćivot, niko nije bezgrešan, da nisam oštetio državu za marku i da nisam zlo počinio", kazao je Vukanović i upitao Viškovića: - Možete li se vi zakleti da ne štitite kriminalce?

-Samo malo postavio si pitanje, sve što si rekao za sebe, ja govorim za sebe. Niti koga štitim, niti ću štiti, niti sam počinio bilo kakav kriminal. To govorim ovdje na svetoj zemlji gdje je rođen Ostroški Vasilije. Ovo je po meni svetije mjesto nego Ostrog", odgovorio je Višković.

Potom su Vukanović i Višković nastavili raspravu i o nekadašnjem vozaču premijera Slaviši Jurošoviću iz Vlasenice, koji je osumnjičen za organizaciju pokušaja ubistva sugrađanina Slobadana Vasiljevića, a koji je prije par dana pušten da se brani sa slobode.

Višković: - Pomenuli ste i Slavišu Juroševića.

Vukanović: - Vaš bivši vozač. Na slobodi a dva ubistva pokušao.

"To pitanje postavite sudiji, postavite onima koji su donosili odluke. Slaviša Jurošević jeste mene vozio, prije sedam ili osam godina, prije nego što sam postao predsjednik Vlade. Zadnje 4 ili 5 godina, kada sam bio u Skupštini i šef kluba SNSD, vozio me vozač koji me i danas vozi. Prema tome da li će neko od vozača, mojih pratilaca, neko od rodbine, danas ili sutra nešto uraditi, pa ne mislite da ja valjda treba da odgovaram za ta djela. Ja kao predsjednik Vlade niti sam se miješao, da bude ili ne bude, nisam činio ništa i po Ustavu i zakonu sudska vlast je treći stub vlasti, a oni rade kako rade. Prema tome neću se miješati niti sam uticao da bude ili ne bude na slobodi", odgovorio je Višković.

Vukanović: - Kada ćete uhapsiti jednog tužioca. Toliki kriminal da nijedan sudija nije uhapšen.

Višković: - Ne mogu ja nikoga uhapsiti. To kažem u Mrkonjićima zato što to nije u mojoj nadležnosti. To radi tužilaštva, a policija provodi odluku. Ti kao poslanik bi to morao znati.

Vukanović: - Vi čuvate zakonitost i morate uhapsiti nekoga pa i sudije nisu svete krave. 

Višković: - To je pitanje za VSTS. odete tamo ...

Nakon ovog dijaloga Vukanović i Višković rastali su se prijateljski, a predsjednik Vlade obećao mu je da će se promjeniti odnos ulaganja u putnu infrastrukturu na istoku Republike Srpske.

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks