Poslije svakih izbora tonemo sve dublje (Video)

Poslije svakih izbora tonemo sve dublje (Video)

Učesnici večerašnje emisije "Izazovi" BN TV koji se često javljaju u emisijama radija i televizije BN, rekli su da je došlo vrijeme kada pametan zašuti, budala progovori, a fukara se obogati.

Komentarišući stanje u društvu Mustafa Čehić iz Sarajeva kaže: "Demokratsko društvo u stavrnosti ne postoji. Zašutjeli su intelektualci, a volja građana se ne poštuje. Poslije svakog izbornog ciklusa tonemo sve dublje. Od samog režima opasnije su pristalice režima", dodajući

“Citiraću Čerčila - Svake demokratske izbore skupina dobro organizovanih kriminalaca i lopova može da dobije, a prevarenim glasačima ostaje samo da budu ponovo prevareni. To se nama dešava”. 

Govoreći o izborima, Milutin Savić iz Bijeljine kaže da od brojanja glasova potiču svi problemi.

“Osnovni problem je Izborni zakon. Odatle svi problemi potiču, od brojanja glasova, krađe, potkupljivanja”.

Veliki problem je što ova vlast ne vodi računa o svojim građanima, kaže Nebojša Banduka iz Bratunca:

“Sindikat, radnici, penzioneri, poljoprivrednici toliko su omalovaženi od ove vlasti da niko o nama ne vodi računa. Oni su se samo zabavili o sebi i o strankama. Svi hoće hljeba bez motike”.

“Ja neću da budem sistem kriminala, korupcije. Ja hoću kad odem kod medicinske sestre da me primi kao čovjeka”, kaže Milomir Klincov iz Banjaluke. 

Osvrćući se na trenutno stanje u državi, Vera Aksić iz Bijeljine kaže da se na ključne pozicije postavljaju podobni.

"Svi smo gajili nadu da će nam poslije rata biti bolje, ali to se nije desilo. Na djelu imamo stranačku raspodjelu radnih mjesta i postavljanje podobnih na ključne pozicije, kaže Vera i dodaje:

“Većina zapsolenih je u javnom sektoru. Tu nema novostvorene vrijednosti. Zna se odakle se finansiraju, sa leđa ono malo koji radi i nešto doprinosi”. 

“Te nepravde su karakteristične za potlačenu radničku klasu”, kaže Mladen Vuković iz Modriče.

Nažalost, BiH je vodeća zemlja kada je riječ o korupciji, što se pokazalo i ovih poslednjih mjeseci, kaže Mustafa.

Da bi opisali trenutno stanje slušaoci i gledaoci BN TV citirali su Andrića: "Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!".

VIDEO:

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks