Potraga za pedofilom iz Odžaka zbog silovanja - Baka sve prijavila

Potraga za pedofilom iz Odžaka zbog silovanja - Baka sve prijavila

Policija iz Odžaka istražuje stravičan slučaj silovanja djevojčice, a istovremeno je pokrenuta potraga za osumnjičenim pedofilom.

Kako saznaje Avaz, zlostavljanje djevojčice prekjuče je policiji prijavila njena baka.

– Zbog osjetljivosti predmeta, u kojem je, kako je navedeno u prijavi, žrtva maloljetnica, ne možemo otkriti identitet potencijalno osumnjičenog muškarca, ali ni identitet djevojčice. Prijavu je oko 17 sati u subotu zaprimilo operativno dežurstvo Policijske stanice u Odžaku – kažu iz Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su u zgradu policije došle 52-godišnja žena i njena unuka. Baka je policiji ispričala da je muškarac koji živi na području Odžaka, seksualno zlostavljao njenu maloljetnu unuku. Baka je nastanjena izvan Posavskog kantona. Prilikom prijave, nije znala sve podatke o zlostavljaču.

Otvorena istraga

– Odmah smo nakon prijave, zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo, obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona u Orašju, koji nam je naložio poduzimanje službenih radnji u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku – naglasio je izvor blizak istrazi.

Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks