Pozitivne Reggae vibracije na EXIT festivalu


Pozitivne Reggae vibracije na EXIT festivalu

Ovogodišnji moto festivala EXIT Freedom najbolje će na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti reggae izvođači koji tradicionalno promovišu dobre vibracije, predvođeni ni manje ni više nego jamajčanskim rege kraljem i osmostrukim dobitnikom Gremi nagrade, Zigijem Marlijem, naslednikom večne ikone Boba Marlija, koji će na glavnoj bini festivala u petak, 13. jula.

Njemu će se pridružiti i izvođači sa jedne od omiljenih bina EXIT festivala, Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ, smeštene na staroj dobroj lokaciji na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. 

Mesto za sve ljubitelje dobrog vajba, opuštene atmosfere i duha jamajčanske muzike, Rege bina će ove godine okupiti plejadu sjajnih umetnika, koji će na tvrđavi, kroz nesvakidašnje i zanimljive performanse uz melodične i vruće ska, roots reggae, dancehall i reggae muzičke stilove svim posetiocima pružiti potpuni letnji doživljaj. 

Parče festivala koje odiše besprekornim osećajem mira i slobode, Wenti Wadada Positive Reggae powered by NOIZZ, ove godine predstavljaće sjajna domaća i strana imena, a predvodiće ih Steppa Style, Deo Favente, Deadly Hunta i Fyah Sis. Tokom četiri dana festivala, nastupiće i Couple Up, Selecta Irie Vibes, Selecta MIK, Dada Selecta, Bush Mad Squad, King Calypso, Eisclub Berlin, Ital Vision, Jahmessenjah Sound Syestem, Herbal Queen, Zguubi Dan, Skadam, Gigatron Selecta, Shuba Ranks i Little Shuja. Sve dane festivala na ovoj bini nastupćae plesna grupa Ana Vujkov Zumba. 

Wenti Wadada se često opisuje kao veteran muzičke industrije, koji je iz rodne Jamajke otišao u London, pa u SAD i Kanadu, da bi poslednjih godina svog života prihvatio ulogu srdačnog domaćina Exitove Reggae bine, i dosta vremena provodio u Novom Sadu. Ostavio je dubok trag na svetskoj reggae sceni svojim radom i zalaganjem. Sve što je radio, radio je sa neverovatnom lakoćom i osmehom, i osvetlio je put mlađim generacijama.Tvrdio je da ova bina promoviše dobre vibracije, dobro raspoloženje, ljubav i poštovanje, zbog čega ona danas sa ponosom nosi njegovo ime. 

Na EXIT biciklom! 

Ove godine na EXIT svi idu biciklom! Neposredno pored glavnog festivalskog ulaza, kod zamenskog mesta za vaučere, biće organizovan parking za bicikle sa dvadesetčetvoročasovnim nadzorom. Potrebno je da svi posetioci koji dolaze biciklom na festival donesu svoj lanac, a festival će obezbediti čuvano mesto gde mogu da ga zavežu. 

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge.

 

Foto: Promo

Izvor: B92