-Pravda za Davida- 498.dan: -Navršilo se 500 dana od zvjerskog ubistva Davida, a pravde još nema- (Video)

-Pravda za Davida- 498.dan: -Navršilo se 500 dana od zvjerskog ubistva Davida, a pravde još nema- (Video)

Otac Davor i majka Suzana Radanović zahvalili su i večeras svim hrabrim ljudima koji su sa njima 500 dana od saznanja da je njihov sin David ubijen, ali i 498 dana na skupovima "Pravda za Davida" na kojima traže da država radi svoj posao i saopšti istinu i pravdu za njihovog ubijenog sina.

Ti hrabri ljudi su i večeras u parkiću u Banja Luci mirno i dostajanstveno, ali i prkosno stali i pitali odnarodjenu vlast u Republici Srpskoj: Ko je ubio Davida?

Ni, nakon 500 dana od Davidovog zvjerskog ubistva odgovora nema. Policija šuti. Tužilaštvo šuti. Sud šuti. Medjunarodna zajednica šuti, a odnarodjena vlast krije i ubice i nalogodavce zločina...

Šta je to mogao uraditi dvadesetjednogodišnji David Dragičević da ga neko šest dana muči i zlostavljaju na raznim lokacijama i da ga potom uguše i polože njegovo namučeno tijelo u kanalizaciju na ušću Crkvene u Vrbas.

"Ko je taj ko je odlučio da jednom mladom čovjeku treba da oduzme život i da za to do danas ne odgovara. Ko su ti gospodari života i smrti u Getu - Banja Luka, koje štiti odnarodjena vlast punih 500 dana i sve kao da se ništa nije desilo. Strašno narode moj, koji ćutiš dok i ti na red ne dođeš..."

"Mi znamo jedno, odustati nećemo, tu smo uz oca Davora i majku Suzanu Radanović, dali smo obećanje i idemo do kraja, nema predaje, a poručujemo da ćemo ubrzo, prije nego što mnogi misle, biti svi zajedno na Trgu Krajne - Davidovom Trgu i da više ništa neće biti isto", poručili su "pravdaši" večeras iz parkića.

Jesen nije daleko, pa ćemo da vidimo, ko je pričao istinu, ko je u pravu i ko je kriv...

I večeras se čula Davidova pjesma "Klinac u Getu".

I sutra veče na istom mjestu u isto vrijeme bićemo da damo podršku Dragičevićima i to samo sa jednim pitanjem odnarodjenoj vlasti: Ko je ubio Davida?

Pravda za Davida! Nema predaje! Idemo do kraja do Istine i Pravde, to su te naše dvije dunje koje su počupane, ali će ponovo biti posadjene i rasti dok je sunca nad Banja Lukom!


VIDEO:


Foto/Video: Marko Mikić

Izvor: Infomedia Balkan