-Pravda za Davida- 507.dan: -Krajiška ljepotica - Vrbas, postade momačka grobnica - Još jedan nepoznat uzrok smrti- (Foto/Video)

-Pravda za Davida- 507.dan: -Krajiška ljepotica - Vrbas, postade momačka grobnica - Još jedan nepoznat uzrok smrti- (Foto/Video)

Gradjani Banja Luke predvodjeni članovima Grupe "Pravda za Davida" okupili su se još jednom večeras po 507 puta da potvrde odanost borbi za istinu i pravdu u slučaju ubistva mladog sugrađanina Davida Dragičevića.

Oni su još jednom poručili da će biti uz oca Davora i majku Suzanu Radanović da dodju do pravde za sina Davida, jer oni istinu znaju, ali na žalost još čekaju da sa protesta i ulice dodju do sudnice i saopšte sve što znaju, a onda mnogima neće biti dobro.

Davidova majka Suzana Radanović zahvalila se svim dobrim i plemenitim ljudima koji su pomogli da se napravi vječna kuća za njenog i Davorovog sina u dalekoj Austriji. Ona je objavila i sliku, koju mi večeras po prvi put objavljujemo na portalu. Hvala Davidova majko! 

"Završen je spomenik momku koji je mnoge od nas ujedinio u spoznaji gdje mi to živimo. Sve je rečeno. Vjerujem da je svakome ko želi da vidi jasno da se ubistvo zataškava i da se ubice kriju. Ne krijemo sigurno ni vi, ni ja. Zna se ko je u poziciji da mu se to može. Ali, vjerujem ne još dugo. Neljudi koji optužuju roditelje da su zgrnuli kojekakve milione neka se zapitaju kako to da spomenik nije odmah nakon druge sahrane podignut. Pitali bi se oni da imaju čim. Suzana i Davor su se zahvalili svima koji su finansijski pomogli, a to ću učiniti i ja, jer sam prikupljao novac u nekoliko navrata i znam kakav je odaziv bio. I to je nešto što daje nadu da ipak ima nade za bolje sutra. Napominjem da je u planu da prilikom putovanja u Beč 12.9. posjetimo i Davidov grob", napisao je Ozren Perduv.

"Danas je u koritu Vrbasa pronadjeno tijelo mladog Banjalučanina Darka Kolarevića, za koga se još ne zna kako je stradao", saopštio je "pravdaš" Marko Mikić.

On je saopštio, da je  nesreća porodice Kolarević potresla  danas Banjalučane, ali i mnoge koji se sjećaju slučaja Davida Dragičevića u martu prošle godine.

No, narednih dana će se saznati šta je bilo i kako je Darko stradao i to baš u koritu Vrbasa.

"Ta krajiška ljepotica - Vrbas rijeka mladosti i proljećnih ljubavi, postala je momačka grobnica - strašno, kuda to idemo narode moj", rekao je jedan od večeras prisutnih "pravdaša".

Marko Mikić je i večeras zahvalio svima koji pomažu da veliki broj "pravdaša" iz Banja Luke, RS i BiH prisustvuje konferenciji "Pravda za Davida", koja će se održati 12-og septembra u Beču.

I sutra veče na istom mjestu, sa samo jednim pitanjem odnarodjenom režimu i institucijama koje ne rade: Ko je ubio Davida?

Pravda za Davida! Idemo do kraja! Nema predaje! Davor i Suzana nisu sami! Pravda!

Fotografije Davidove vječne kuće u Austriji na Linku: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2616488575070747&set=pcb.388219785176986&type=3&theater&ifg=1

VIDEO:

Foto/Video: Suzana Radanović/Marko Mikić

Izvor: Infomedia Balkan