-Pravda za Davida- 566.dan: U ponedjeljak sudjenje majci Suzani - Ozren Perduv najavio protest i podršku Suzani (Video)

-Pravda za Davida- 566.dan: U ponedjeljak sudjenje majci Suzani - Ozren Perduv najavio protest i podršku Suzani (Video)

U Osnovnom sudu u Banjoj Luci, 14. oktobra, biće održano saslušanje u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, majke ubijenog mladića Davida Dragičevića, a zbog dešavanja od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

Iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida” su najavili da će se tog dana pojaviti ispred Osnovnog suda, kako navode, kao znak podrške majci ubijenog mladića.

– Smatramo da je ovo nastavak represije koja se vrši nad porodicom Dragičević i ljudima koji su im podrška. Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi – navodi se u saopćenju te grupe.

Policija je 25. decembra 2018. privodila Suzanu Radanović, nakon što su intervenisali zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

Okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića počela su 26. marta prošle godine.

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Video sa večerašnjeg skupa "Pravda za Davida" i izjava Ozrena Perduva pogledajte ovdje:

VIDEO:

 

Video: Edvin Kuč

Izvor: fokus.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks