-Pravda za Davida- 599.dan: -Sutra očekujemo mnogo od Pribea, jedino svjetlo na kraju tunela - Ostali šute 20 mjeseci- (Video)

-Pravda za Davida- 599.dan: -Sutra očekujemo mnogo od Pribea, jedino svjetlo na kraju tunela - Ostali šute 20 mjeseci- (Video)

I večeras ovog hladnog četvrtka dobri ljudi su došli da podrže porodicu Dragičević u njihovoj borbi za pravdu za sina Davida.

I večeras je samo jedno pitanje: "Ko je ubio našeg Djakca"?

Sutra se očekuje mnogo od uglednog njemačkog pravnika Rajharda Pribea, koji ima konferenciju za novinare, a na kojoj su pozvani iz Grupe "Pravda za Davida", kao i otac Dženana Memića, Muriz. 

"Gospodin Pribe je jedino svijetlo na kraju tunela, jer institucije šute već 20 meseci, oni svojim šutanjem i drugim postupcima pokazuju da su krivi za Davidovu smrt.

Mi Davida nećemo nikada zaboraviti niti oprostiti, jer naš je David sve ujedinio, čitavi Balkan i više!

Šta je tako loše mogao da uradi mladi student da ga tako svirepo ubiju i bace u kanalizaciju za tako nešto moraš da budeš monstrum, jer nema drugog opravdanja za one koji su ga ubili.

Umesto da sude Davidovim ubicama oni sude njegovim roditeljima i samoj Grupi "Pravda za Davida", koja je samo tu stala i podržala porodicu Dragičević u njihovoj borbi, ovih 600 dana da clanovi grupe PzD dobijaju pozive za sud, to je velika sramota ovog drustva!"

-Mi znamo svoj put, a to je PRAVDA ZA DAVIDA! IDEMO DO KRAJA! DAVOR I SUZANA NESMIJU OSTATI SAMI! VIDIMO SE SUTRA NA ISTOM MJESTU U ISTO VRIJEME-

Ozren Perduv - Sutra je 600 dana skupova "Pravda za Davida"

Ozren Perduv je najavio sutra u 13h press ispred Okružnog javnog tužilaštva. Povod - 600 dana okupljanja.

"Takođe, za sutra spremamo i jedan kulturno-umjetnički rad našeg poznatog glumca iz BiH i mladog pisca iz Srbije", naveo je Perduv.

Arijana Memić - Tri godine i devet mjeseci od smrti moga brata Dženana

Sestra Dženana Memića , Arijana Memić je obavijestila javnost  da se sutra navršavaju 3 godine i 9 mjeseci, "otkako je srce moga brata prestalo kucati".

"Na taj dan, u Kantonalnom sudu, biti će prezentovan nalaz saobraćajnog vještačenja.Taj nalaz je od velike važnosti, otkrit će na koji način je stradao moj brat.

Mi znamo, da Dženan nije stradao u saobraćajnoj nesreći. Mi znamo da je Dženan ubijen.Vidjet ćemo šta će reći vještaci.

Ono što je sigurno, jeste da nikada odustati nećemo. Sve dok se krivci za smrt našeg Dženana ne pronađu i kazne.

Sutra, Kantonalni sud, u 10h

Pravda za Dženana Memića", saopštila je Arijana Memić.

VIDEO:

VIDEO:

Piše: Marko Mikić

Foto/Video: Edvin Kuč /bntv

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks