-Pravda za Davida- 601.dan: Otac Davor traži smjenu ministra Lukača uz optužbe -da je vodja zločinačke organizacije- (Video)

-Pravda za Davida- 601.dan: Otac Davor traži smjenu ministra Lukača uz optužbe -da je vodja zločinačke organizacije- (Video)

Otac Davida Dragičevića, Davor zahvalio se svim dobrim i hrabrim ljudima koji su bili na 600 skupova "Pravda za Davida" i pozvao nadležne da ministra MUP-a RS Dragana Lukača smijene.

"Ministra Lukača smijeniti i uhapsiti, jer je on na čelu zločinačke organizacije, koja mi je ubila dijete", rekao je otac Davor u obraćanju iz Austrije putem video linka.

On je saopštio i teške optužbe na račun pojedinih pripadnika MUP-a RS, navodeći i imena nekih od njih i optužujući ih za učestvovanje u zvjerskoj otmici i ubistvu sina Davida.

Mnogi su komentarisali Davorovu izjavu ističući da je sve istina što je večeras izjavio.

I večeras je u Banja Luci održan još jedan skup podrške ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za sina Davida.

Mirni i dostojanstveni "pravdaši" u parkiću pored Hrama su imali i večeras samo jedno pitanje: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

Oni poručuju da neće odustati i da su vjerni Davidovim roditeljima u borbi za pravdu, jer osjećaju da je pravda na dohvat ruke, možda već i iduće sedmice, nakon sastanka 20.novembra u Sarajevu sa uglednim pravnim ekspertom iz Njemačke Rajhardom Pribeom.

"Odgovora ko je ubio Davida nema, jer šute i policija i tužilaštvo, kao i odnarodjena vlast.

Mi znamo šta nam je raditi.

I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu! Nema predaje! Idemo do kraja! Istinu znamo, potrebna nam je pravda!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

VIDEO:

 

Foto/Video: Davor Dragičević/Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks