-Pravda za Davida- 602.dan: -Pravdaši- u srijedu u Sarajevu na konferenciju sa Pribeom - Moralna podrška Perduvu (Video)

-Pravda za Davida- 602.dan: -Pravdaši- u srijedu u Sarajevu na konferenciju sa Pribeom - Moralna podrška Perduvu (Video)

I večeras je održan skup podrške "Pravda za Davida" sa kojeg je upućena podrška ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

Mirno i dostojenstveno "pravdaši" su i večeras imali jedno pitanje za policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

Večeras su se "pravdaši" dogovorili da u srijedu 20.novembra budu u Sarajevu ispred zgrade Paralmentarne Skupštini BiH, gdje će biti konferencija na kojoj će o stanju u pravosudju govoriti 

ugledni njemački pravni ekspert Rajhard Pribe, a za koju su poziv dobili i predstavnici Grupe "Pravda za Davida".

"Idemo u Sarajevo, pokušaćemo da udjemo na skup, ako ne uspijemo u tome ostaćemo ispred zgarde sa transparentima "Pravda za Davida", "Ko je ubio Davida", "Istina", "Pravda" i biti moralna podrška Ozrenu Perduvu koji će učestvovati na konferenciji", rekao je jedan od "pravdaša" večeras.

Mnogo "pravdaši" očekuju od konferencije u srijedu u Sarajevu, posebno od izvještaja gospodina Pribea, "koji neće donijeti radost mnogima u pravosuđu."

"Ubijeni su David i Dženan, kriju se ubice, kriju se nalogodavci, falsifikuju se dokazi i uviđaji, sudski procesi se opstruiraju", pa neka vide u pravosuđu u Sarajevu i Banja Luci kakav izvještaj može biti", komentarisao je jedan od "pravdaša".

On je rekao da će prevoz biti organizovan, pa ko bude u mogućnosti, dobro bi bilo da se priključi.

Dodao je i da će u Banja Luci u srijedu biti održan skup "Pravda za Davida" u 18. časova.

"Kako nema odgovora na pitanje - ko je ubio Davida, zna se?!

I sutra u isto vrijeme! Na istom mjestu! Nema predaje! Mi znamo svoj put! Istinu znamo, za pravdu ćemo se boriti dok je sunca nad Banja Lukom! Ćaćina je zadnja u sudnici!

Pravda za Davida!" 

VIDEO:

 

Video: Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks