-Pravda za Davida- 603.dan: -Gazda je -masno- platio Davidovo ubistvo - Bliži se dan istine- (Video)

-Pravda za Davida- 603.dan: -Gazda je -masno- platio Davidovo ubistvo - Bliži se dan istine- (Video)

I večeras je održan skup Grupe "Pravda za Davida" u znak podrške ocu Davoru i majci Suzani Radanović u borbi za pravdu za ubijenog sina.

I večeras su "pravdaši", kao i svih predhodnih skupova, mirno i dostojanstveno imali samo jedno pitanje za policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

Na skupu u parkiću pored Hrama večeras su obavljeni zadnji dogovori i priprema za odlazak na konferenciju u Sarajevu na kojoj će u ime "Pravde za Davida" govoriti Ozren Perduv, a planirano je da ugledni njemački pravnik Rajnhard Pribe, podnese izvještaj o stanju pravosuđa u BiH.

Prijatelj porodice Dragičević, zabranjeni analitičar Borislav Radovanović, potvrdio je sumnje koje muče "pravdaše" koji se okupljaju u parkiću da je ubistvo Davida Dragićevića plaćeno.

"Pravdaši" su večeras kometarisali ko je taj bogati građanin BiH, kojeg Boro nazva Gazdom, koji je "masno" platio da David bude ubijen, ali i da se zločin krije više od 600.dana i pored svih zahtjeva roditelja, "pravdaša" i medjunarodne zajednice, da se slučaj riješi.

Neki su se večeras pitali, "šta je trebao da uradi student David, da taj neki Gazda naruči njegovo ubistvo i da se čitav slučaj krije, opstruira i zataškava svih ovih dana, mjeseci, od marta prošle godine."

Strašna tragedija za porodicu, kojoj ne daju pravdu, mada istinu znaju.

"I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu! Nema predaje! Idemo do kraja! Svaki dan smo bliži pravdi, pa i ime Gazde da sazna i javnost!

Pravda za Davida!"
 
VIDEO:

 

Video: Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks