-Pravda za Davida- 615.dan: Policajac na Davidovom trgu -Vi ste članovi -Pravda za Davida- molimo vas razidjite se- (Video)

-Pravda za Davida- 615.dan: Policajac na Davidovom trgu -Vi ste članovi -Pravda za Davida- molimo vas razidjite se- (Video)

"Vi ste član Grupe "Pravda za Davida", molimo Vas da se razidjete, drugi put večeras. Smatrajte da je ovo upozorenje, nemate prijavu za javno okupljanje, samim tim ako dodje i ostala Grupa", rekao je policijac večeras  članici "Pravda za Davida" Sofiji Grmuši na klupi ispod sata na Trgu Krajne.

"Moramo podnijeti zahtjev, ako hoćemo da se nadjemo sa nekim ovdje", pitala je Sofija, ali je ostala bez odgovora.

"Kako si ti, super, ne znam osjećam se ko državni neprijatelj, osjećam se nepodobno", rekla je Sofija dok je bila na klupi ispod sata na Trgu Krajne, sa drugaricom i malim Nikolom, dok je mjesto obezbjedjivalo pet policajaca.

"Nećemo da dopustimo da nas tjeraju sa Davidovog trga. Uvjek će neko biti na Trgu i tako da se nećemo povući i odustati", rekla je ona.

Sofija je ocijenila da je "očito Davidov trg, zabranjen za pripadnike Grupe "Pravde za Davida".

"Dobili smo odmah prvo upozorenje. Znači, ako neko iz Grupe "Pravda za Davida" hoće da se sastane sa nekim mora podnijeti zahtjev MUP-u da odobri naš susret sa nekim na Davidovom trgu. Sutra ćemo podnijeti jedan takav zahtjev", najavila je ona.

Sve se završilo na Davidovom trgu, tako što su policajci shvatili da "pravdaši" snimaju i sklonili su se iz kadra, nakog čega su Sofija, drugarica i mali Nikola otišli kod "pravdaša" u parkić kod Hrama.

Tamo ih je čekao veliki broj članova Grupe "Pravda za Davida", a svako veče će ih biti sve više, jer dolaze sa svih strana u Banja Luku uoči praznika.

U parkiću nakon dužeg vremana uživo se oglasio Ozren Perduv.

Perduv je objasnio zašto je danas zabranjen skup podrške djeci u Pazariću, navodeći obrazloženje policije "da su se nekada na Trgu okupljali članovi Grupe "Pravde za Davida". Ozrenovu čitavu izjavu možete vidjeti i čuti u video prilogu.

I večeras članovi Grupe "Pravda za Davida" još jednom su dali podršku ocu Davoru i majci Suzani Radanović u neravnopravnoj borbi za pravdu za sina Davida.

Mnogi su ih izdali, a zadnji je bio gospodin Pribe, ali ostali su "pravdaši" u Banja Luci, koji neće izdati i idu sa Davidovim roditeljima do kraja.

Oni su i večeras pitali policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

Odgovora nema 615 dana, a skoro ga izgleda neće biti od nadležnih institucija, "jer su svi korumpirani, čak i mnogi stranci.

I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu! Nema predaje! Idemo do njihovog kraja...!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

VIDEO:

 

Foto/Video: Sofija Grmuša

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks