-Pravda za Davida- 660-dan: -Ne odustajemo od borbe za pravdu, istinu znamo- (Video)

-Pravda za Davida- 660-dan: -Ne odustajemo od borbe za pravdu, istinu znamo- (Video)

"Kao i do sada, tako i večeras, svake večeri, mirnim i dostojanstvenim okupljanjima slaćemo poruku policiji, tužilaštvu i odnarodjenoj vlasti da nismo zaboravili zločin, tragediju koja se dogodila u martu 2018. godine, kada je zvjerski otet, svirepo mučen i potom umoren naš sugrađanin dvadesetjednogodišnji David Dragičević", poručili su večeras iz grupe "Pravda za Davida" iz parkića pored Hrama.

U znak podrške roditeljima Davida Dragičevića, građani i članovi grupe "Pravda za Davida" ponovo su večeras imali samo jedno pitanje: "Ko je ubio Davida Dragičevića"?

Naveli su da od borbe za istinu i pravdu neće odustati, sve dok se ne pronađu ubice i nalogodavci i dobiju zaslužene kazne.

David Dragičević je mladić koji je nestao u Banjaluci 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću Crkvene u Vrbas.

U prvom momentu policija je tvrdila da se radi o zadesnoj smrti, da bi slučaj kasnije bio prekvalifikovan kao ubistvo. 

Zbog nezadovoljstva policijskom istragom, građani i grupa "Pravda za Davida" su se počeli okupljati od 26. marta 2018. godine sa zahtjevom da se sazna istina o Davidovom ubistvu i da se ubice i nalogodavci uhapse.

Krajem 2018. godine nakon velikih protesta u centru Banja Luke policija Republike Srpske, zabranila je okupljanje članovima grupe "Pravda za Davida".

Protesti su nastavljeni ispred Hrama, dok i njih nisu zabranili.

Duže vrijeme "pravdaši" se okupljaju u parkiću pored Hrama, a ponekada su znali da "zauzmu" i Davidov trg, da bi podsjetili policiju i odnarođeni režim da je Trg Davidov.

"I sutra u isto vrijeme, na istom mjestu! Nema odustajanja, nema predaje! Idemo do kraja! Ćaćina je poslednja u sudnici!

Pravda za Davida!"

VIDEO:

 

Foto/Video: Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks