-Pravda za Davida- 711.dan: Aleksandra i Sofija podnijele prvu tužbu protiv MUP-a zbog diskriminacije (Video)

-Pravda za Davida- 711.dan: Aleksandra i Sofija podnijele prvu tužbu protiv MUP-a zbog diskriminacije (Video)

Na večerašnjem skupu "Pravda za Davida" Aleksandra Vranješ je saopštila da su "pravdaši" predali prvu tužbu protiv RS, Ministarstva unutrašnjih poslova zbog svega 

što su radili prema članovima Grupe "Pravda za Davida" i provođenja svih odblika diskriminacije.

"Vijeme je da i mi krenemo u kontra ofanzivu", rekla je Alaksandra i govorila o diskriminiaciji od strane državnih organa prema "pravdašima" u predhodne dvije godine.

Od 12 minuta 50 sekundi poslušajte Aleksandru u našem video prilogu.

"Upravo smo dobili informaciju da je stigla 10 oslobađajuća presuda. Odgovornosti je ovaj put oslobođena naša Gordana Bojanić.

Goga je tri puta izvođena pred sud. U jednom postupku je dakle oslobođena. U drugom je proces obustavljen, jer se policija nije pojavila na pretresu.

U trećem čekamo odluku koja može biti jedino oslobađajuća. Stop policijskoj represiji i diskriminaciji!", napisao je Ozren Perduv.

Poslušajte Ozrena Perduva od 16.minuta i 40 sekundi o tužbama i diskriminaciji "pravdaša" i tužbi Aleksandre i Sofije.

"Pravda i istina su imperativ svakog normalnog društva! To ne može i ne smije da smeta niti jednoj normalnoj osobi ili instituciji!

Normalnoj policiji isto tako ne smeta - Ali hunta je drugi pojam! Neka bude Pravda", bila je jedna od poruka iz parkića pored Hrama.

Jedna od članica "Pravde za Davida" večeras je poručila i ovo:

"Banjalukom će se oriti uzvik "pravda", Trg će nositi ime Davida Dragičevića. Pored Crkvene će Davidovo srce biti spomenik koji će sadašnje i buduće generacije podsjećati da ni jedan zločin nije prošao nekažnjeno. Borba je duga i teška, ali vrijedi se boriti, zbog jednog mladog života kome su uzeli snove, kome su uzeli budućnost. Vrijedi se boriti zbog svih mladih života i njihove budućnosti.

Pravda za Davida!"

VIDEO:


Foto/Video: Edvin Kuč

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks