-Pravda za Davida- Sud odbacio žalbu MUP-a RS, Perduv oslobođen odgovornosti

-Pravda za Davida- Sud odbacio žalbu MUP-a RS, Perduv oslobođen odgovornosti

Drugostepeni sud, odnosno Okružni sud u Banjaluci odbacio je žalbu MUP-a RS i potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda kojom je Ozren Perduvoslobođen odgovornosti da sam uzvikom "Pravda" i "Pravda za Davida" narušio javni red i mir i uznemirio građane!

Drugostepeni sud, odnosno Okružni sud u Banjaluci odbacio je žalbu MUP-a RS i potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda kojom  je Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida  oslobođen odgovornosti da sam uzvikom "Pravda" i "Pravda za Davida" narušio javni red i mir i uznemirio građane!

"Presude Osnovnog i Okružnog suda u Banjaluci su potvrda da u pravosuđu postoje časne, objektivne i nezavisne sudije. Jedina moguća zdravorazumska odluka Okružnog suda mogla je da bude upravo ova - potvrđivanje odluke Osnovnog suda. Okružni sud je potvrdio da je opštepoznata činjenica da se građani okupljaju kao podrška porodoci Dragičević i da našim parolama 'Pravda' i 'Pravda za Davida' izražavamo nezadovoljstvo radom institucija i da zbog toga niko ne smije biti kažnjen", rekao je za BUKU Ozren Perduv.

On dodaje da je jasno da su i pripadnici policije toga bili svjesni, ali su oni uprkos tome svjesno pisali neutemeljene prekrašjne naloge.

"To je dio njihove akcije kojom pokušavaju da se represivnim metodama sa nama obračunaju i stave tačku na naše insistiranje da se otkiriju ubice Davida Dragičevića. Pri tome, pripadnici policije vrše diskriminaciju nad nama - odizimajući nam prava i slobode koja su nam Ustavom garantovana. Zbog sve toga mi smo protiv njih otpočeli procese pred Tužilaštvom, Osnovnim i Okružnim sudom. Za razliku od njihovih procesa premana nama, naši su i te kako utemeljeni. Zbog toga je naša poruka - Stop policijskoj represiji i diskriminaciji", ističe Perduv.

U Rješenju sudske odluke koja je u posjedu redakcije portala BUKA stoji da je opštepoznata činjenica da  prilikom okupljanja grupe Pravda za Davida građani uzvikuju određene parole (okrivljeni je podignutom pesnicom uzvikivao "Pravda za Davida" i "Pravda"), a vika tj. galama u odnosu na sve iznesene dokaze, ne predstvalja prekršaj  iz člana 7. Zakoja o javnom redu i miru, jer nije usmjerena na javno mišljenje o radu dravnih organa, tj. prozilazi suprotno, da građani, a među njima i okrivljeni Ozren Perduv, uzvicima "Pravda za Davida" i "Pravda" izražavaju svoje mišljenje o radu državnih organa i izražavaju nezadovoljstvo načinom na koji je vođena istraga o smrti Davida Dragičevića, a što po gore nevedenom članu nije kažnjivo.

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks