Pravda za inspektora Borislava Radovanovića! Čovjek koji nije htio biti sluga policijske mafije


Pravda za inspektora Borislava Radovanovića! Čovjek koji nije htio biti sluga policijske mafije

Nakon brutalnog prebijanja u KPZ Banja Luka prijedorsko mafijaško pravosuđe podvrgava me novom krivičnom postupku za "ugrožavanje sigurnosti" policijske bitange Danka Karanovića - od prije četiri i po godine. Skalabuženu optužnicu potvrdio je sudija Predrag Tepić poznat po skandaloznom oslobađanju Dalibora Railića i Vanje Vukovića za napad noževima na potonje ubijenog svjedoka Mihajla Stupara.

Sudija Predrag Tepić! Zapamtite ime ovog nosioca pravosudne funkcije u prijedorskom Osnovnom sudu. Javnosti je odlično poznata skandalozna oslobađajuća presuda kojom Dalibor "Dugi" Railić i Vanja Vuković "nisu krivi" za napad na svjedoka-saradnika u istrazi protiv njih Mihajla "Šmita" Stupara, samo joj treba dodati ime sudije potpisnika - Predraga Tepića.

Kažu da je za potrebe oslobađanja ubica i narko dilera odbacio dokaze poput zapisnika o uviđaju, nalaze vještaka i slično šta se u principu ne čini, no bavićemo se tom presudom. Nezapamćenu ogavnost u tom postupku čini sama optužnica koja unaprijed planirani i organizovani napad dva okorjela kriminalca, NOŽEVIMA, sa preko 15 uboda i posjekotina, nije okvalifikovala kao ubistvo u pokušaju, nego kao benignu "Tjelesnu povredu".

Ovu skandaloznu presudu sudije Tepića pominjao sam u brojnim tekstovima, a kontinuirano povezivao sa kasnijim ubistvom svjedoka-saradnika Mihajla Stupara, dok suštinu spornih dešavanja najbolje opisujem tektom IDEMO DO KRAJA: Javno demoliranje pravosudno-policijske narko mafije. Sad Railić i Vuković jedino treba da "planduju" do 22. juna kada nastupa APSOLUTNA ZASTARA KRIVIČNOG GONJENJA za "tjelesnu povredu" počinjenu juna 2018. godine. 

Elem, vezano za kasnije brutalno umlaćivanje bejzbol palicama i metalnim šipkama uz dodano gaženje autom istog tog svjedoka protiv Dalibora Railića i Aleksandra Miljatovića prijedorsko mafijaško pravosuđe čini još grđa kršenja zakona i pravila struke. U optužnici nema ni Railića ni Miljatovića iako je na licu mjesta pronađen pištolj koji ih sa ubistvom veže dokazima preko Sky komunikacije, gdje sam javnost alarmirao tekstom Suđenje ubicama načelnika Bašića razotkriva surovu istinu!

Problem prijedorskih mafijaških tužilaca i sudija, zajedno sa onima iz policije, jeste što sam kao bivši inspektor ubistvo načelnika Radenka Bašića istražio mnogo detaljnije i sveobuhvatnije od navoda optužnice po kojoj se Railiću i Miljatoviću sudi pred Sudom BiH. Posebice da je Miljatović upleten i u ubistvo Mihajla Stupara ili da su Goran Mikanović i njegovi inspektori-dileri droga preko tri mjeseca znali za pripremanje egzekucije svog pretpostavljenog. 

Na objelodanjivanje nepobitnih činjenica koje potvrđuju prethodne navode mafijaško pravosuđe reaguje mojim upućivanjem u KPZ Banja Luka radi unaprijed planiranog prebijanja. Znači, nisam sproveden radi izdržavanja kazne nego da me "polome" i otpreme u bolnicu! Problem je što nisam blagovremeno prepoznao opasnost i na svojim išijasom razorenim ležima sam osjetio teške posljedice. Osjećam ih i danas kada mi porodica pomaže da uopšte ustanem i načinim par koraka!

Sopstvene greške dovele su me do propuštanja da blagovremeno provjerim sudiju Predraga Tepića kao člana vijeća koje je donosilo ona skandalozna rješenja o upućivanju u KPZ Banja Luka opisano u PRAVOSUDNA BRUKA: Dokazana nekompetentnost prijedorskih sudija. Sudije koji oslobađa okorjele krimose Railića i Vukovića, a u zatvor (na prebijanje) šalje bivše inspektore i blogere koji objelodanjuju istinu. Ponavljam: ime mu je Predrag Tepić!

Aktuelna dešavanja i novi napad mafijaškog pravosuđa na mene nisam htio objelodanjivati do prikupljanja potrebnih dokaza i sad formalnog zahtjeva za izuzeće sudije Tepića. Krajem decembra prošle godine tužilac OJT Prijedor Ljubo Macanović protiv mene podiže optužnicu za "ugrožavanje sigurnosti" policijske protuve Danka Karanovića još od 10.07.2019. godine. Prethodo je glavni tužilac Mladen Mitrović odbacio moju prijavu protiv Karanovića za isto djelo.

Za četiri i po godine bukvalno ništa nije rađeno po ovim prijavama, a onda kao grom iz vedra neba stiže mi optužnica da sam "uplašio" jadnička Karanovića do nivoa straha za život i sigurnost porodice. Deja vu, ponovo naoružani policajac u prisustvu drugih policajaca i usred PU Prijedor tvrdi da se boji nenaoružanog civila i to nakon prijave tužilaštvu krivičnih djela počinjenih na moju štetu.

Startno mi nije bilo jasno zašto se tužilac Macanović upušta u ovakve nezakonite i krajnje nemoralne radnje, a onda saznajem za projektovano prestrojavanje unutar tužilaštava Republike Srpske. Kažu da je "svršena stvar" imenovanje mega-kriminalca Mladena Mitrovića za glavnog tužioca OJT Banja Luka - nakon smrti Zorana Bulatovića. Banjalučanima je manja šteta da ih ponovo pogodi razorni zemljotres, nego da za glavnog tužioca dobiju Mitrovića, no neka se bune ili trpe posljedice.

Po istom projektu Ljubo Macanović dolazi na Mitrovićevo mjesto glavnog tužioca OJT Prijedor i moje nakaradno optuženje je cijena koju plaća za ovakvo karijerno napredovanje. Po meni totalno pogrešan pristup, ali fakti su takvi kakvi jesu. Bavićemo se ovom optužnicom detaljno, sve sa objelodanjivanjem dokumentacije, dok ovom objavom tek nagovještavam RAT DO ISTREBLJENJA. 

Sudija Predrag Tepić potvrdio je nakaradnu optužnicu, no sama po sebi ova radnja ne bi predstavljala konkretan dokaz protiv njega. Blagovremeno sam uložio prethodne prigovore na potvrđivanje optužnice i pravne nebuloze koje je Tepić iznio u rješenju odbijanja prigovora, kao i druge procesne radnje u stvari raskrinkavaju njegovu kriminalnu ulogu u montiranom procesu. Objedinjeno sam zatražio njegovo izuzeće i sad čekam već unaprijed poznatu mi odluku jednako kriminalizovane predsjednice Osnovnog suda u Prijedoru Danijele Elenkov. Detaljno sam objašnjavao njene veze sa prijedorskom narko mafijom i organizovanim kriminalom.

U dosadašnim formalnim podnescima jasno sam navodio da tužilac Macanović i sudija Tepić čine teška krivična djela, te da ću ih krivično, disciplinski i na svaki drugi pravni način goniti zbog toga, a šta ću u narednom periodu i objelodaniti. Valjalo je prethodno prikupiti dokaze i razjasniti činjenice. Moji čitaoci znaju da ne iznosim tvrdnje koje ne mogu potkrijepiti dokazima.

Elem, ova bitka nije i ne bi trebala biti samo moja, nego očekujem širu društvenu podršku. Mihajlo Stupar je platio životom svjedočenje protiv prijedorske narko mafije, načelnik Bašić ubijen je zbog istrajnosti na istrazi njegovog ubistva, a moja malenkost sada trpi posljedice objelodanjivanja istine oko zataškavanja tih zločina. Progone me radi zataškavanja zastrašujuće istine, a jedan od takvih primjera imate u tekstu Skrivena pozadina ubistva načelnika Radenka Bašića.

Moram pomenuti jedan detalj iz spornih dešavanja. Izvještaj tužilaštvu za "ugrožavanje" Karanovića protiv mene potpisao je neponovljiva kriminalčina Goran Mikanović! Upravo onaj Mikanović koji je tri mjeseca znao za pripremanje Bašićevog ubistva, prenio to svojim kriminalizovanim saradnicima poput inspektora Dejana Jurišića (egzaktno dokazano!), no protiv njih još uvijek nema prijava za ova teška krivična djela - zbog čega i koristim naziv Srpska Kolumbija.

Neka Mitrović i Macanović pokažu dokaze pokretanja istrage protiv Mikanovića i Jurišića za neprijavljivanje krivičnog djela ubistva načelnika Bašića, neka MUP RS pokaže izvještaje protiv njih za iste krimene i tek tada se možemo prestati baviti temom zataškavanja zločina i pomaganja kriminalčinama unutar organa gonjenja. Umjesto progonjenja onih koji su istražili ubistva Bašića i Stupara mnogo detaljnije i sveobuhvatnije, te istinom krenuli sa uzbunjivanjem javnosti.

Nadam se da razumijete zašto očekujem podršku šire zajednice i pokrećem akciju traženja podrške iz naslova ovog teksta, a svoje kanale na društvenim prežama prilagođavam ovakvoj potrebi. U istom cilju mijenjam mogućnosti komentara na blogu i vraćam ranije opcije anonimnosti, pa makar se ponovilo ranije satanizovanje zbog kog sam bio primoran na restrikcije. ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE! Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter