Pred nekoliko stotina građana održan parlament na otvorenom bez ijednog incidenta (Foto/Video)


Pred nekoliko stotina građana održan parlament na otvorenom bez ijednog incidenta (Foto/Video)

“Skupština na otvorenom” - “Poruka je jasna, Narodna skupština je otuđena od nekolicine pojedinaca”

"Narodna skupština je napadnuta zato što SNSD već 10 godina trguje s njenim odlukama i njenim zaključcima."

Narodni poslanici i predstavnici opozicije zahvalili su se okupljenim građanima na hrabrosti što su došli na protest uprkos zabrani policije.

Uprkos zabrani okupljanja, na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske okupili su se građani i predstavnici opozicije. Opozicionari su okupljenim građanima poručili da je dosta napada na Narodnu skupštinu od strane vladajućih stranaka.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović (Lista za pravdu i red) rekao je da je na djelu izdaja i poniženje Republike Srpske.

“Nažalost, ova zgrada iza nas je otuđena od nekolicine moćnika koji misle da mogu nekažnjeno raditi šta hoće. Skupština se ponižava kontinuirano i izgubila je svaki ugled u narodu i često borba u skupštini, osim alarmiranja javnosti, nema smisla jer su oni bahati i ne gledaju na posljedice”, izjavio je Vukanović.

Foto: Nebojša Vukanović

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak rekao je da su se okupili jer je NSRS napadnuta, a SNSD trguje sa njenim zaključcima.

“Narodna skupština je napadnuta zato što SNSD već 10 godina trguje s njenim odlukama i njenim zaključcima. Ovaj put smo rekli dosta, ne može više. Skupština je naša najvažnija institucija i ima jednu specifičnu težinu i ne može se autoritet pogaziti zbog jednog čovjeka, kuma koji se preziva Radišić”, izjavio je Crnadak.

Foto: Gerila/Igor Crnadak

Narodni poslanik Vukota Govedarica (SDS) poručio je okupljenim građanima da ne odustaju i da traže posebnu sjednicu gdje će pričati o kršenju zakona.

“Pripremili smo informaciju na osnovu poslednjeg događaja od prije dva mjeseca da je potpišu i da tražimo sazivanje posebne sjednice NSRS, gdje treba da nam se pojasni zašto su zaključci prekršeni, zašto se glasalo po pitanjima, a jasno je usvojeno da nema učestvovanja u radu u zajedničkim institucijama BiH”, rekao je Govedarica.

Foto: Vukota Govedarica

Narodni poslanik Željko Dubravac (Narodni front) izjavio je da nikada nije mogao pomislili da će morati braniti Republiku Srpsku od izabranih predstavnika vlasti.

“Tražimo sjednicu Narodne skupštine na kojoj će se govoriti i gdje ćemo tražiti odgovornost onih koji su prekršili zaključke Narodne skupštine. Ako sjednice ne bude, idemo u proteste širom Republike Srpske”, rekao je Dubravac.

Foto: Gerila/Dolazak predstavnika opozicije na plato ispred NSRS

Iz opozicije su poručili da “Skupština na otvorenom” ima za cilj da predstavi građanima kako je vlast u Republici Srpskoj grubo prekršila nedavne zaključke Narodne skupštine koji se odnose na neučestvovanje u radu u Sarajevu sve dok se ne usvoji novi Zakon o Ustavnom sudu BiH.

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

Foto naslovna: Gerila
Video: Gerila Portal/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter