Pregrupisavanje opozicije u Srpskoj: Narodnom frontu Jelene Trivić pristupio i narodni poslanik Željko Dubravac


Pregrupisavanje opozicije u Srpskoj: Narodnom frontu Jelene Trivić pristupio i narodni poslanik Željko Dubravac

Narodni poslanik Željko Dubravac (DNS) odlučio je da se pridruži Narodnom frontu Jelene Trivić. Dubravac je u Narodnu skupštinu ušao na osnovu opozicione retorike koju je DNS tada gromoglasno propagirao. Nakon izbora, DNS se bez objašnjenja svojim biračima, priklonio vladajućoj koaliciji čime su narod, odnosno glasači DNS najgrublje prevareni.

“Željko Dubravac, borac Vojske Republike Srpske, sportista, je neko ko je uvijek bio na frontu odbrane naroda i to je najbolje pokazao 2020. godine kada je stao na crtu režimu kao kandidat opozicije za načelnika opštine Čelinac, u čemu smo ga podržali svi mi iz opozicije i okupili se oko njegove kandidature”, navodi Trivićeva u objavi na svom Fejsbuk profilu, naglašavajući da je Dubravac u Narodnu skupštinu ušao “na osnovu opozicione retorike koju je DNS tada gromoglasno propagirao”.

“Nakon izbora, DNS se bez objašnjenja svojim biračima, priklonio vladajućoj koaliciji čime su narod, odnosno glasači DNS najgrublje prevareni”, ističe Jelena Trivić i dodaje da je Dubravac “neko ko je odlučio da ne iznevjeri one koji su mu poklonili povjerenje, odlučan da svoj politički put nastavi u Narodnom frontu”.

“Кroz svoje diskusije u Narodnoj skupštini Republike Srpske pokazao je jasno šta misli o režimu predvođenom SNSD i drago mi je što zajedno krećemo ovu priču”, ističe Trivićeva na kraju.

Inače, prelazak Dubravca u Narodni pokret je još jedan od “političkih transfera” u novoformiranu stranku Jelene Trivić.

Prošle sedmice je dosadašnji poslanik PDP-a Radislav Dončić objavio da napušta ovu stranku i da prelazi u Narodni front.

“PDP smatram istinskom opozicionom partijom ali se na ovom putu malo izgubio. Javnosti je jasno na šta mislim tako da neću dalje“, napisao je tom prilikom Dončić na Fejsbuku.

On je naveo da je u PDP proveo 23 godine i da je ova odluka za njega bila teška, dodajući da ne želi kompromise sa režimom.

“Svoj dalji politički rad nastavljam u Narodnom frontu Jelene Trivić za koju smatram da je na pravom putu, odnosno onom istom kojem i ja težim a to je istinska borba protiv režima“, napisao je Radislav Dončić.

Foto naslovna: Facebook
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter