Prekosutra -drugo poluvrijeme- obračuna u bijeljinskom SNSD

Prekosutra -drugo poluvrijeme- obračuna u bijeljinskom SNSD

Sjednica Gradskog odbora SNSD Bijeljina na kojoj će biti tražena ostavka Nedeljka Ćorića na mjesto predsjednika tog odbora biće održana u srijedu, u 19 časova, u prostorijama Narodne biblioteke "Filip Višnjić", saznaje Insajder.

Iako je prvobitno bilo planirano da se sjednica GO SNSD Bijeljina održi juče, izvori našeg portala otkrivaju da je na Ćorićev zahtjev održavanje sjednice pomjereno za prekosutra. 

- Bez obzira na epilog predstojeće sjednice gradskog odbora Ćorićevi dani na poziciji šefa bijeljinskog SNSD-a su odbrojani, a sada je jedino pitanje ko će uskoro da preuzme njegovu dužnost - tvrde naši izvori.

Oni dodaju i to da je Ćorić prethodnih dana tražio da se u "četiri oka" sastane sa Vojinom Mitrovićem, biznismenom kojeg smatra glavnim konkurentom za poziciju predsjednika GO SNSD Bijeljina, ali da je Mitrović, prema njihovim riječima, odbio Ćorićev poziv.

- Nakon prošlonedjeljne burne sjednice Gradskog odbora SNSD-a kojoj je lično prisustvovao, potpredsjednik stranke Radovan Višković o svemu što se tamo naslušao i nagledao obavijestio je partijskog šefa Milorada Dodika. Prethodnih dana Dodik je već obavio konsultacije sa pojedinim ljudima iz Gradskog odbora kako bi se što brže pronašla zamjena za Ćorića. Da li će to biti Vojin Mitrović ili neko drugi odlučiće šef, ali ono što je sigurno jeste to da Ćorić neće još dugo ostati na toj poziciji - tvrde naši sagovornici.

Insajder je, podsjećamo, nedavno objavio da je sastanak potpredsjednika SNSD-a Radovana Viškovića sa članovima Gradskog odbora SNSD Bijeljina, koji je prošle nedjelje održan u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", protekao u izuzetno naelektrisanoj atmosferi, te da su brojni članovi GO SNSD Bijeljina pred Viškovićem tražili Ćorićevu smjenu.

Oni su istakli i to da je Višković bio "iskreno zatečen žestinom diskusije i lošim međuljudskim odnosima u bijeljinskom SNSD-u", te da je najavio da će o svemu obavijestiti partijskog šefa Milorada Dodika.

Izvor: insjader.in 

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks