Nebojša Vukanović: Pretvara li se Republika Srpska u nasljednu monarhiju


Nebojša Vukanović: Pretvara li se Republika Srpska u nasljednu monarhiju

Milorad Dodik čestitao je Lukašenku novu „pobjedu“ na predsjedničkim izborima i novi predsjednički mandat kojim se nastavlja autokratska vladavina Bjelogusijom jednog čovjeka, koja sa novim mandatom traje punih 30 godina bez prekida. Lukašenko je na „demokratskim izborima“ dobio podršku 80% birača, što je vjerovatno veliki idel i želja Milorada Dodika, pa je u tom cilju nastavio da narodnim novcima kupuje papke i političke prostitutke kako bi dodatno kontaminirao javni prostor, izazvao apatiju, svim oblicima korupcije, ucjena, pritisaka i nedemokratskih metoda  nastavio svoju vladavinu.

Dodik namjerava da Republiku Srpsku pretvori u de-fakto monarhiju, kojom će on neprikosnoveno vladati dok mu ne dosadi, a potom pod starost prepustiti prijesto svom nasljedniku, sinu Igoru. To potvrđuje činjenica da je Igor Dodik, inače „konsultant“ uspješnog dvorskog „Prointera“, imenovan za zamjenika šefa Izbornog štaba SNSD-a, a na čelu je njegova desna ruka, ministar za Prointer i tehnološki razvoj Srđan Rajčević.

Njih dvojica su juče sletili u Trebinje, zapravo u selo Kočela kako ih ja ne bih snimio da na partijski zadatak dolaze vladinim helikopterom, i dali instrukcije Luki i njegovim čaušima Partije kako da zloupotrebama javnih preduzeća i ustanova  „odrade“ još jednu izbornu kampanju. Nije važno šta je tandem Dodik Junior – Rajčević govorio čelnicima vladajućeg SNSD-a u Trebinju, kao i Bijeljini i drugim mjestima koje obilaze, već činjenica da oni polako preuzimaju kontrolu nad vladajućom Partijom, koja kontroliše sve institucije i pore društva. Partija je izvor moći i snage u nakaradnom sistemu, ko kontroliše Partiju on kadrira i kontroliše sve, pa je jasno da Milorad polako priprema Igora za svog nasljednika, polako mu prepušta rukovođenje SNSD-om, dozvolio je da imenuje šefa Izbornog štaba i na ključna mjesta postavlja svoje ljude od povjerenja, poput vjernog Rajčevića, i u pogodnom trenutku se povuče, možda i pod pritiskom stranaca, a nasljedniku, sinu Igoru ustupi i Partiju i Republiku.

Na ovaj način Republika Srpska suštinski bi postala nasljedna monarhija sa dinastijom Dodik, a formalno Republika bi i dalje bila parlamentarna republika i imala Narodnu skupštinu, koja je već zarobljena i pretvorena u protočni bojler koji bez pogovora prihvata sve prijeldoge, zakone i odluke koje dolaze „sa vrha“, od Gospodara koji trenutno obavlja funkciju člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Republika Srpska je već predaleko otišla u unutrašnjem porobljavanju i zarobljavanju, jer gotovo nijedna institucija ne funkcioniše jer je kontroliše jedan čovjek i jedna Partija. Dalje urušavanje i pretvaranje u privatnu prćiju jedne porodice je veoma opasno, moglo bi da dovede do potpunog sloma i uništenja, pa jako je važno da građani budu svjesni opasnosti koja se nadvila, pruže otpor jednoumlju i spriječe ostvarenje paklenog plana tako što će da dignu glavu u na izborima kažu NE diktaturi i jednoumlju. Naroda je sve manje, jer građani masovno bježe u inostranstvo, i vrijeme nije saveznik naroda već unutrašnjih okupatora, zato treba se probuditi i trgnuti odmah jer bi sutra moglo biti kasno.

P.S. Zanimljivo je kako na sve ovo raaguje mali poslušni đetić i lažni banjalučki disident, koji se ponadao se da će on biti kalif umjesto kalifa i Igor koji će naslijediti Mileta. Biće Igor na čelu SNSD-a, ali očito ne Radojičić već Dodik…

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks