Prijava policiji protiv ministra zbog prijetnji

Prijava policiji protiv ministra zbog prijetnji

Savo Popić, novoizabrani odbornik Demokratskog narodnog saveza u Bijeljini, podnio je prijavu protiv ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Đorđa Popovića (DNS) zbog prijetnji koje mu je uputio putem mobilnog telefona.

Popić u izjavi BN-u kaže da su jutros prijeteće poruke ministra Popovića izuzeli inspektori Policijske uprave Bijeljina, gdje je i podnesena prijava.

"Prijetnje koje su mi upućene su usmjerene na ugrožavanje moje bezbjednost", kazao je Popić, koji je u pratnji advokata jutros to prijavio policiji u Bijeljini.

Upitan šta su razlozi prijetnji, koje je dobio od ministra Popovića, Popić kaže da mu nije jasno zbog čega se on postao meta ministra Popovića.

Da li su u pitanju unutarstranački obračuni, Popić je rekao da može biti pozadina to što je on izabran za odbornika DNS-a, koji nema namjeru da mijenja dres u odnosu na Popovića, ali to, kako kaže, ne smije da bude razlog da bude izložen prijetnjama.

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Đorđe Popović je, nakon izlaska DNS-a iz koalicije sa SNSD-om, saopštio da će on ostati uz SNSD.

U porukama, koje je ministar Popović prijetio novoizabranom odborniku Popiću, između ostalog se kaže:

"Doću u Bijeljinu... Seli se, svi mafijaši te neće spasiti ... J.... li ti milu majku!!!..."


Izvor: rtvbn