Prodao bubreg da kupi iPhone - Sada živi u krevetu na dijalizi (Video)

Prodao bubreg da kupi iPhone - Sada živi u krevetu na dijalizi (Video)

Kinez Ksiao Vang je imao samo 17 godina kada je odlučio da će da proda bubreg kako bi kupio iPhone 4. Nakon operacije su mu rekli da će normalno živjeti sa samo jednim bubregom no osam godina kasnije teško je bolestan i redovno je na dijalizama.

Godine 2011. iPhone 4 je bio statusni simbol u školi u koju je mladić išao.

No Vang je bio siromašan i nije ga mogao priuštiti. Uz pomoć posrednika stupio je u kontakt s ljudima koji su se specijalizovali za trgovinu organima na "crnom tržištu". Dogovorio se da će bubreg prodati za 3200 dolara.

Operisali su ga u ilegalnoj bolnici i iako se u početku činilo da je sve u redu, zdravstveno stanje mu se kasnije zakomplikovalo. Sala u kojoj su ga operisali nije bila dobro sterilizovana te je dobio infekciju.

Njegova porodica o svemu tome nije znala ništa sve dok se Vangu stanje nije toliko pogoršalo da to više nije mogao da skriva. Budući da roditeljima nije htio da prizna što je napravio, infekcija se proširila na njegov drugi bubreg. Kad su ga roditelji odvezli u bolnicu, bubreg nijesu mogli spasiti i od tada mora na dijalizu.

Njegovi roditelji su tužili ljekara koji mu je izvadio bubreg i dobili su 320.000 odštete. Veći dio novca su iskoristili za liječenje teško bolesnog sina, piše OddityCentral.

VIDEO:


Izvor: 24.sata.hr